Astar Jönköping

Bagare och konditor

Vill du ha ett kreativt yrke där du får göra människor lycklig varje dag? Det är så vardagen som bagare ser ut – för vem blir inte glad av ett färskt bakverk? Om det här låter intressant är bagare rätt yrke för dig!

Varför bli bagare och konditor?

Folk kommer alltid vilja ha bakverk, vilket betyder att du alltid kommer att behövas. Så oavsett om du arbetar på bageri, café eller restaurang är möjligheterna till jobb mycket goda.

Som bagare får du skapa och dekorera goda bullar och bröd samt experimentera med nya smaker. Att se en färdig bakelse och veta att du skapat den från grunden är också otroligt givande.

Det här lär du dig

På Astar får du alla kunskaper som krävs för att lyckas i bakningens snabba och spännande värld. Du lär dig allt från grunderna i vilka ingredienser och tekniker som är bäst att använda till avancerade färdigheter som dekorering. I utbildningen ingår även bakning av olika bakverk: allt från kakor och tårtor till bröd.

Hos oss får du inte bara värdefulla tekniska färdigheter. Du får även lära dig av duktiga bagare under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får testa på yrket på ett riktigt bageri. Detta ger dig ett försprång in i branschen och möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Om du vill förvandla din passion till en karriär är du välkommen till Astar!

Det här får du på Astar

  • Stora chanser till jobb.
  • Lär dig genom arbetsplatsförlagt lärande (APL).
  • Utveckla din yrkestalang och väx som människa.

Så här går det till

Lärling

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

Det finns olika fristående kurser som kan läggas till efter utbildningen för att till exempel få en bredare kompetens.

Frågor om utbildningen: Lisa Sandgren lisa.sandgren@astar.se Tel. 073 868 37 08

Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.

Programöversikt

  • Restaurang & Livsmedel

    Komvux
  • Basutbildning

    Det krävs inga förkunskaper för att läsa detta program
  • Klassrum | Lärling

Ansök här

  • För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför.

Poängplan

  • Bageri Nivå 1

    • BAGI1000X
    • 100 poäng
  • Choklad och konfektyr Nivå 1

    • CHOK1000X
    • 100 poäng
  • Konditori Nivå 1

    • KONI1000X
    • 100 poäng
  • Måltid och bransch Nivå 1

    • MALT1000X
    • 200 poäng
  • Bageri Nivå 2

    • BAGI2000X
    • 200 poäng
  • Konditori Nivå 2

    • KONI2000X
    • 200 poäng
  • Måltid och bransch Nivå 2

    • MALT2000X
    • 100 poäng
  • Konditori Nivå 3

    • KONI3000X
    • 200 poäng
  • Bageri Nivå 3

    • KONI4000X
    • 200 poäng
teacher_astar_placeholder

Har du frågor om utbildningen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Relaterade utbildningar

Tillfällen

Tillfälle 1

Kursstart 2025-08-18
Ansökan - Startdatum 2025-05-05
Ansökan - Stoppdatum 2025-06-15
Utbildningsform Klassrum

Tillfälle 1

Kursstart 2025-08-18
Ansökan - Startdatum 2025-05-05
Ansökan - Stoppdatum 2025-06-15
Utbildningsform Klassrum

Tillfälle 1

Kursstart 2025-08-18
Ansökan - Startdatum 2025-05-05
Ansökan - Stoppdatum 2025-06-15
Utbildningsform Klassrum