Astar Jönköping Restaurang & Livsmedel

Bagare och konditor

Komvux

Vill du ha ett kreativt yrke där du får göra människor lycklig varje dag? Det är så vardagen som bagare ser ut – för vem blir inte glad av ett färskt bakverk? Om det här låter intressant är bagare rätt yrke för dig!

Varför bli bagare och konditor?

Folk kommer alltid vilja ha bakverk, vilket betyder att du alltid kommer att behövas. Så oavsett om du arbetar på bageri, café eller restaurang är möjligheterna till jobb mycket goda.

Som bagare får du skapa och dekorera goda bullar och bröd samt experimentera med nya smaker. Att se en färdig bakelse och veta att du skapat den från grunden är också otroligt givande.

Det här lär du dig

På Astar får du alla kunskaper som krävs för att lyckas i bakningens snabba och spännande värld. Du lär dig allt från grunderna i vilka ingredienser och tekniker som är bäst att använda till avancerade färdigheter som dekorering. I utbildningen ingår även bakning av olika bakverk: allt från kakor och tårtor till bröd.

Hos oss får du inte bara värdefulla tekniska färdigheter. Du får även lära dig av duktiga bagare under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får testa på yrket på ett riktigt bageri. Detta ger dig ett försprång in i branschen och möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Om du vill förvandla din passion till en karriär är du välkommen till Astar!

Det här får du på Astar

– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.

Så här går det till

Lärling

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

 

Frågor om utbildningen: Lisa Sandgren lisa.sandgren@astar.se Tel. 073 868 37 08

Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN .

Poängplan

Kurs Poäng
HygienHYGHYG0100
Livsmedels- och näringskunskap 1LIVLIV01100
Service och bemötande 1SEVSEV01100
Bageri 1BAGBAG01100
Choklad & KonfektyrBAGCHO0100
Konditori 1BAGKON01100
Bageri 2BAGBAG02200
Bageri 3BAGAG03100
Konditori 2BAGKON02200
Konditori 3BAGKON03100
Konditori 4BAGKON04100
Bageri 4BABAG04100
Valbart = Specialisering kan vara ett yrkesprovBABAG04100
1 500 poäng

Orter

För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför. Gå till ansökan

Nästa start

Visa tilfällen

Har du frågor?

eller mejla oss: