Är du social, gillar att jobba med människor och har en förkärlek för mat? Vill du ha ett yrke med högt tempo och stora jobbmöjligheter? Då borde du gå Astars utbildning inom servering!

Varför bli servitör/servitris?

Människor kommer alltid vilja gå på restaurang, vilket betyder att det alltid kommer att finnas jobb för servitörer.

Mat i all ära, men god service är minst lika viktigt under ett restaurangbesök. Som servitör har du möjlighet att bidra till att skapa en unik upplevelse för gästerna. Du har även flexibla arbetstider som kan anpassas efter dina behov och önskemål, vilket gör att du kan ha en bra balans mellan arbetsliv och fritid.

Det här lär du dig

Förutom olika serveringsmetoder, bärteknik och världens mat lär du dig bland annat utforma menyer, hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt samt kundbemötande.

Utbildningen kombinerar dryckes- och serveringskunskap, vilket ger dig breda kompetenser och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Dessutom kan en servitörutbildning leda till flera andra karriärmöjligheter inom restaurangbranschen, exempelvis sommelier eller restaurangchef.

Det här får du på Astar

– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.

Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.

Poängplan

Kurs Poäng
HygienHYGHYG0100
Livsmedels & Näringskunskap 1LIVLIV01100
BranschkunskapMÅTBRC0100
Service & Bemötande 1SEVSEV01100
Mat & Dryck i kombinationMACMAT0100
Matlagning 1MALMAL01100
Servering 1SERSER01100
DryckerDRYDRY0100
Drycker och ansvarsfull alkoholserveringDRYDRC0100
ArrangemangSERARR0100
MatsalshantverkSERMAF0100
Servering 2SERSER02200
Service & Bemötande 2SEVSEV02100
Valbar = BarteknikDRYBAT0100
1 500 poäng

Orter

För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför. Gå till ansökan

Nästa start

Visa tilfällen

Har du frågor?

eller mejla oss: