Älskar du fika, kaffe och att arbeta med människor? Då har Astar den perfekta utbildningen för dig: Konferens och cafékock!
Utbildningen förbereder för arbete i köken på exempelvis kursgårdar och konferenser. Vanliga arbetsuppgifter är att hantera enklare köksuppgifter t.ex. frukost, lättare luncher, eftermiddagsfika och baka bröd. Ute på arbetsplatsen kommer du att kunna skapa en mer sammanhängande och personlig upplevelse för gästerna från att de kommer till lokalen tills att de lämnar.
Du lär dig att servera god mat, dryck och tilltalande bakverk anpassat efter evenemanget eller säsongen. I utbildningen tränar du även upp flexibilitet och förmåga till att tänka kreativt.
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Att läsa i klassrummet innebär teori varvat med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Du kommer att ha lektioner i skolan 1 – 3 dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Det ingår praktik i utbildningen ute på en arbetsplats och då följer man den arbetsplatsens arbetstider.
Under praktikperioden kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidigare morgnar och även helger.
För att kunna utfärda diplom ifrån utbildningen behöver du genomföra utbildningens två kurspaket, du börjar med Konferens och Cafékock Grund och fortsätter sedan med påbyggnaden.
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk delkurs 4 eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.
Bageri 1 | BAGBAG01 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Matlagning 1 | MALMAL01 | 100 |
Matlagning 2 | MALMAL02 | 200 |
Specialkoster | MALSPE0 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |