Restaurang & livsmedel

Kock, klassrum

Bemästra varma och kalla rätter med stjärnkvalitet

En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba var som helst i världen. Kockyrket är ett omväxlande och kreativt yrke som kräver både planering och förberedelser. Du får lära dig restaurang- och livsmedelsbranschens olika delar där man arbetar nära kunderna med hantverksmässiga metoder, både moderna och traditionella. Du lär dig om livsmedelsproduktion, matlagning och servering samt om måltiden som helhet. Du lär dig även om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien och näringslära. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.

Det här kan du jobba med: Kockar kan arbeta på restauranger, i personalmatsalar, förskola och skolbespisningar eller på hotell. Man kan arbeta på stjärnkrogar eller fartyg, då kallas man för intendent eller sjökock. Man kan också arbeta i storkök eller provkök, i matbutiker eller inom livsmedelsindustrin.

Hur går utbildningen till?

Första hälften av utbildningen sker på skolan, två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Därefter går du ut på praktik resten av utbildningen, fem dagar i veckan.

OBS! Under praktiken kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

UtbildningskodInnehållPoäng
HYGHYG0Hygien100
MALMAL01Matlagning 1100
LIVLIV01 Livsmedels- och näringskunskap100
SEVSEV01Service och bemötande 1100
MALMAL02Matlagning 2200
MALMAL03 Matlagning 3200
MALMAL04Matlagning 4200
MÅTBRC0Branschkunskap inom Restaurang och livsmedel100
MACMAT0Mat och dryck i kombination 100
SERSER01Servering 1100
MALSPE0Specialkoster100
TOTALT1400

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Solna - Tomteboda   Stockholm  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    Januari, mars, augusti och oktober

  • Utbildningslängd:
    ca 60 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN)
När du går hos oss kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.