Varför bli bagare och konditor?
Folk kommer alltid vilja ha bakverk, vilket betyder att du alltid kommer att behövas. Så oavsett om du arbetar på bageri, café eller restaurang är möjligheterna till jobb mycket goda.
Som bagare får du skapa och dekorera goda bullar och bröd samt experimentera med nya smaker. Att se en färdig bakelse och veta att du skapat den från grunden är också otroligt givande.
Det här lär du dig
På Astar får du alla kunskaper som krävs för att lyckas i bakningens snabba och spännande värld. Du lär dig allt från grunderna i vilka ingredienser och tekniker som är bäst att använda till avancerade färdigheter som dekorering. I utbildningen ingår även bakning av olika bakverk: allt från kakor och tårtor till bröd.
Hos oss får du inte bara värdefulla tekniska färdigheter. Du får även lära dig av duktiga bagare under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får testa på yrket på ett riktigt bageri. Detta ger dig ett försprång in i branschen och möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
Om du vill förvandla din passion till en karriär är du välkommen till Astar!
Det här får du på Astar
- Stora chanser till jobb.
- Lär dig genom arbetsplatsförlagt lärande (APL).
- Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Så här går det till
För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du gör även praktik på en arbetsplats – upp till 15% av studietiden – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.
Ekonomisk kompensation
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.