Vill du ha ett kreativt yrke där du får göra människor lycklig varje dag? Det är så vardagen som bagare ser ut – för vem blir inte glad av ett färskt bakverk? Om det här låter intressant är bagare rätt yrke för dig!
Folk kommer alltid vilja ha bakverk, vilket betyder att du alltid kommer att behövas. Så oavsett om du arbetar på bageri, café eller restaurang är möjligheterna till jobb mycket goda.
Som bagare får du skapa och dekorera goda bullar och bröd samt experimentera med nya smaker. Att se en färdig bakelse och veta att du skapat den från grunden är också otroligt givande.
På Astar får du alla kunskaper som krävs för att lyckas i bakningens snabba och spännande värld. Du lär dig allt från grunderna i vilka ingredienser och tekniker som är bäst att använda till avancerade färdigheter som dekorering. I utbildningen ingår även bakning av olika bakverk: allt från kakor och tårtor till bröd.
Hos oss får du inte bara värdefulla tekniska färdigheter. Du får även lära dig av duktiga bagare under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får testa på yrket på ett riktigt bageri. Detta ger dig ett försprång in i branschen och möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
Om du vill förvandla din passion till en karriär är du välkommen till Astar!
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Yrkesutbildning med språk kombineras samtidigt i klassrummet och undervisningen i svenska är yrkes- och branschinriktad. I det integrerade arbetssättet arbetar yrkes- och språklärare tätt tillsammans i planering och genomförande av undervisning. Alla elever läser integrerad yrkesutbildning med yrkesinfärgad SFI eller SVA på heltid.
Utbildningstiden är mycket individuell. Vid starten gör du och läraren upp en studieplan utifrån dina förkunskaper och studietakt. Utbildningstiden innehåller Arbetsförlagt lärande.
Behörig är du som har betyg eller motsvarande i SFI B. Utbildning riktar sig till dig som vill läsa en yrkesutbildning i kombination med SFI C eller D, spår 2 och 3, samt svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN .
Orienteringskurs för att ge språkstöd | KGYORI11E | 100 |