Från matintresse till egen butik i Älvsjö

Med en passion för mat och en vilja att utvecklas fann Simon Söderberg sin väg via styckarutbildningen på Astar. Resan ledde honom från praktik och yrkeserfarenhet till att i dag driva den egna butiken Köttverket i Älvsjö.

  • 18 augusti 2025
Simon_Styckare

 

Från utbildning till yrkesliv

Simon Söderberg har alltid haft ett grundintresse för mat, men efter gymnasiet var han osäker på vilken väg han skulle ta. När han upptäckte möjligheten att gå en styckarutbildning hos Astar i Sundbyberg tog han chansen – ett beslut som förändrade allt.

– Praktiken var viktig, men det var också början på något större. Man blir aldrig fullärd i det här yrket, säger Simon.

Under utbildningen fick han både teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet genom en lärorik praktik på Sandströms kött & chark i Nacka. Kort efter examen fick han jobb på Köttkompaniet i Hötorgshallen, där han stannade i sju år, innan han gick vidare till restaurang AG i två år.

Drömmen om en egen butik

Simon har alltid haft en dröm om att starta en egen verksamhet. I dag driver han butiken Köttverket i Älvsjö tillsammans med tre vänner. Köttverket kombinerar kvalitet, innovation och hantverk med modern teknologi. Här arbetar Simon med allt från hängmörning och korvtillverkning till att utforska nya tekniker för smakutveckling.

– Om du har ett grundintresse, våga testa! Utbildningen är ett viktigt steg, men det viktigaste är att du är nyfiken, avslutar Simon.

Behovet av styckare är stort i Sverige, och Simons historia visar hur långt man kan komma med rätt utbildning och driv.

 

Läs mer om Simons butik.

Läs mer om våra utbildningar.