Fullsatt på Astars afternoon tea

Det var fullsatt och fullbokat sedan länge på Astars restaurangskola i saluhallen i Västervik när det vankades afternoon tea.

Konditorieleverna hade jobbat länge med att förbereda inför afternoon tea och kökseleverna gjorde brittiska klassiker som till exempel Scotch eggs (kokta ägg omfamnade av korvsmet som sedan friteras), BLT, clotted cream med mycket mera. Och till avslutning blev det tårtbuffé!

– Det är roligt med afternoon tea, det är mycket som kan förberedas så själva serveringen blir inte riktigt lika stressig som när vi har lunchservering i restaurangen. Dessutom har jag tidigare jobbat i England en period och det är trevligt att kunna få göra och lära ut saker från den lite matigare biten av av afternoon tea, säger Jonny Lindroos som är yrkeslärare på skolan.

Han fortsätter:

– För bageriet och konditoriet blir det nästan lite av ett yrkesprov, för det är väldigt många tekniker och metoder man använder sig av och det krävs förstås mycket planering och logistik.

Till hösten planeras det för afternoon tea igen, det finns redan en väntelista i bokningskalendern, så det blir säkerligen fullt hus då också!