Världens bästa lärare på Astar

 

Emma Örnebjär har hittat helt rätt på Astar och skulle definitivt välja Hotell och konferensutbildningen igen om hon fick chansen. Vad som gjort utbildningen så fantastisk är framförallt lärarna och den grymma praktiken menar hon.

Den 24-åriga AIK- och risottoälskande Emma drömmer om att vara manager på ett litet hotell i framtiden. Idag är hon mitt i sin utbildning och har praktik på Koppartälten i Solna. Hon är med andra ord några steg närmare sin dröm.

Emma

Tidigare under utbildningen har hon läst olika kurser som förberett henne för sin konferenspraktik som hon har nu. Senare kommer hon även att praktisera inom andra hotell- och konferensområden.

– Jag är så nöjd att jag går den här utbildningen! Lärarna är världens bästa, verkligen superbra och det märks att de brinner för hotell eftersom de själva har drivit ett. Varje gång jag går på lektion blir jag glad för de gör allt intressant och jag vet inte hur de lyckas. Jag har verkligen utvecklats av deras feedback, berättar Emma.

På hennes nuvarande praktik får hon göra allt möjligt, som till exempel att sköta konferenser, stå i caféet, laga mat och hålla i minnesstunder. Hon trivs med det varierande arbetet.

– Först trodde jag att det skulle vara väldigt strikt på praktiken, men alla är väldigt trevliga och du behöver inte göra dig till. Jag är också glad över att jag fått prova på många olika saker och jag har verkligen utvecklats inom service samt i min kontakt med andra människor. Nu vågar jag ta för mig mer och visa att jag är här.

Vad vill du säga till någon som funderar på att gå utbildningen?

– Att göra det! Men verkligen, för jag tror att du kommer känna dig helt hemma här om du har intresset. Sedan får du ett helt års arbetslivserfarenhet innan du ens börjat jobba. Kan det bli bättre?