VVS & Fastighet

VVS-montör

Utbildningsort:  
Malmö  

Tycker du om att arbeta med händerna? Är du nyfiken på hur man kan skapa smarta och snygga lösningar för den moderna människan? Gillar du teknik och gillar att få saker och ting att fundera smidigt? Då är VVS-montör ett yrke att satsa på!

Som utbildad VVS-montör har du hela världen framför dina fötter. Du kommer jobba med att koppla, installera och reparera rör och andra tekniska lösningar inom vatten, avlopp och värme. Under en arbetsdag kan du finna dig själv koppla rör i ett nybyggt bostadshus för att nästa dag utföra reparationer på ett sjukhus industrianläggningar eller kontorskomplex.

Attraktiv på arbetsmarknaden!

En VVS-montör arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö, kan duscha och tvätta. Det är inte bara i bostäder en VVS-montör arbetar utan även i sjukhus, kontor, skolor och kommersiella fastigheter.

Förutom att montera rör installerar en VVS-montör värmepumpar, elpannor, solvärme, varmvattenberedare, element och det som ingår i ett badrum så som toalettstol, badkar, dusch och handfat.

Som VVS-montör arbetar du även med service, med ombyggnad och på nybygge. Om du arbetar med service har du en servicebil med de verktyg och delar som du behöver för att utföra jobbet – vilket också innebär att B körkort rekommenderas i yrket.

Innehåll

Utbildningen är totalt 53 veckor och har en 40 timmars vecka. Lektioner pågår mellan 08:00 – 16:30 måndag till fredag i skolans lokaler – vid APL går du efter arbetsplatsens arbetstider. Du inleder utbildningen med en test & kartläggning och fortsätter sedan med en branschorientering för att lära känna yrket innan du läser resterande kurser.

Kursnamn
Orienteringskurs
Test- och kartläggning
Verktygs- och materialhantering
Systemuppbyggnad
Elkraftteknik
Värmelära
Entreprenadteknik
Sanitetsteknik 1
Värmeteknik 1
Injusteringsteknik
Sanitetsteknik 2
VVS-teknik
Värmeteknik 2
VVS Gassvetsningsrör
APL
Examensarbete

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Malmö  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Arbetsmarknadsutbildning
  • Utbildningsstart:
  • Utbildningslängd:
    53 veckor
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om aktivitetsstöd, utvecklings-ersättning eller etableringsersättning via Arbetsförmedlingen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.