Väktare

Yrkesväktare

Utbildningsort:  
Norrköping  

Utbildningen för dig som drömmer om att arbeta med bevakning och säkerhet i auktoriserade bevakningsbolag. Hos oss på Astar får du lära dig både praktiska och teoretiska kunskaper kring yrket där vi bland annat studerar psykologi, bevakningslagar, branschens rutiner och policys, kommunikation, akut omhändertagande och socialt arbete.

Du får knyta nära kontakter med bevakningsbranschen både under din praktik och under kursen Bevakning och säkerhet där VU1 och VU2 ingår.

Välkommen att läsa till yrkesväktare hos oss – ett säkert och tryggt yrkesval!

Utbildningen sker i samarbete med BYA och bevakningsbranschen

Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, BYA, företräder bevakningsbranschen och drivs av Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Hur går utbildningen till?

GOOGLE FOR EDUCATION

Utbildningen sker i klass hos oss på Astar och pågår i tre perioder – sammantaget 1500 gymnasiepoäng. Vid sidan av klassundervisning använder vi oss av Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också tillgång till läroböcker och annat utbildningsmaterial.

TALENT TOOL
Med vårt talangverktyg hittar du både dina synliga och dolda talanger. Verktyget hjälper dig och din lärare att anpassa undervisningen utifrån ditt sätt att lära samt matcha dig mot eventuell APL-plats och kommande arbetsgivare.

Upplev oss på ett studiebesök!

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Sima Alivand för att boka tid, eller om du har några frågor, på telefonnummer: 072-452 49 45 eller e-post sima.alivand@astar.se.

 

 

KURSNAMNPOÄNG
Kommunikation 100
Rätten och samhället100
Träningslära 1 100
Pedagogiskt ledarskap100
Människors miljöer100
Etnicitet och kulturmöten100
Psykologi 150
Psykologi 2b50
Socialt arbete200
Larm, övervaknings- och säkerhetssystem 100
Akut omhändertagande100
Vardagsolyckor100
Bevakning och säkerhet300

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Norrköping  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux
 • Utbildningsstart:

  Sökperiod 1
  v 42-46
  Start : V 2

  Sökperiod 4
  v 19-22
  Start : V 32

 • Utbildningslängd:
  Utbildningen är 1,5 år. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig.
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om CSN-bidrag och/eller lån. Läs mer på www.csn.se där du även gör din ansökan. Kostnader som tillkommer för utbildningen är arbetskläder, prövning hos Länsstyrelsen inför kursen Bevakning och säkerhet.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen. Du blir också legitimerad väktare och får ett VU1- samt VU2-intyg.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.