Bygg

Träarbetare

Utbildningen till träarbetare inom bygg och anläggning riktar sig till dig som är praktiskt lagd och tycker om att skapa med händerna. Träarbetare jobbar med nybyggnation, ombyggnation och renovering och tillverkar träkonstruktioner av olika slag. Du kan få montera förtillverkade byggelement, fönster och dörrar, väggbeklädnad och inredning. Många jobb görs utomhus. Arbetsuppgifterna varierar mycket och du behöver ha en god fysik för att klara arbetet. Utbildningen är 50 veckor lång på heltid och en del av utbildningen går på distans men stora delar görs som APL, arbetsplatsförlagt lärande, på hemorten.

Utbildningen ges av Astar på uppdrag av Lapplands lärcentra. Du kan behöva åka till Luleå för att lära dig vissa praktiska moment hos utbildningsanordnaren och du står då själv för resa och boende. Du betalar även skyddskläder och eventuell enklare utrustning själv. Efter utbildningstiden söker du anställning som lärling på ett branschföretag för att samla ihop timmar för att få ut ett yrkesbevis.

Utbildningsstart: 13 september 2021

Sista ansökningsdag: 15 maj 2021

Förkunskapskrav:

För att klara utbildningen bör du ha avslutat grundskolan eller ha motsvarande kunskaper. B-körkort är en fördel.

För att få en tryggare grund att stå på kunskapsmässigt kan du börja din utbildning med följande kurser (ej obligatoriskt):

Bygg och anläggning 1, 200 p

Bygg och anläggning 2, 200 p

Husbyggnadsprocessen200 p
Husbyggnad 1100 p
Husbyggnad 2200 p
Husbyggnad 3 ombyggnad200 p
Trä 1 stommar100 p
Trä 2 beklädnad100 p
Trä 3 montage100 p

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Gällivare   Jokkmokk   Kiruna   Pajala  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux
  • Utbildningsstart:

    13 september 2021

  • Utbildningslängd:
    -
Ekonomisk kompensation

Som elev kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag & lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se. Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.