Industriteknik

Svetstekniker

Utbildningsort:  
Skellefteå  
– Bemästra ett hantverk det gnistrar om

Det behövs svetsare idag och efter din utbildning på Astar kan du hitta jobb direkt inom verkstadsindustrin. På Astar får du en av de bästa utbildningarna som finns inom plåt och svets. Du lär dig till exempel olika svetsmetoder som MIG/MAG, TIG och MMA, ritnings-läsning, verkstadsteknik och hur stål påverkas vid bearbetning. När du utbildar dig hos oss ger vi dig frihet att studera i din egen takt och våra kunniga lärare finns alltid nära till hands. Vi har fina lokaler och avancerad verkstadsutrustning som ger dig en god arbetsmiljö.

Du lär dig också yrket på riktigt när du har praktik – APL – och de kontakter du knyter då kan ge dig jobb när du är klar. Det här yrket passar dig som är noggrann, tycker om problemlösning och är praktiskt och tekniskt lagd. För dig som vill går det även att avlägga svetsarprövning redan under utbildningen.

Utbildningen bedrivs i samarbete med T2 College.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du gör även praktik på en arbetsplats, upp till 50 % av tiden, och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

GOOGLE FOR EDUCATION

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via dator eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta använder vi också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

ASTAR är godkända av Svetskommissionen vilket innebär att vi uppfyller alla krav från International Institute of Welding (IIW) när det gäller lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem.

Upplev oss på ett studiebesök!

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Fredrik Eklund för att boka tid, eller om du har några frågor, på telefonnummer: 070-603 33 15 eller e-post: fredrik.eklund@astar.se

Här sitter vi

Astar (T2), Forskargatan 5, 931 77 Skellefteå

KURSNAMNPOÄNG
Svets grund100
MMA Kälsvets 1100
MMA Kälsvets 2100
TIG Kälsvets 1100
MIG/MAG Kälsvets 1100
MIG/MAG Kälsvets 2100
TOTALT600
TILLÄGGSKURS
Orienteringskurs för licens100

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Skellefteå  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux
  • Utbildningsstart:

    För exakta start och ansökningsdatum kolla Skellefteå kommuns sida.

  • Utbildningslängd:
    Utbildningen är ca 24 veckor lång. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig.
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om CSN-bidrag och/eller lån. Läs mer på www.csn.se där du även gör din ansökan. Kostnader som kan tillkomma för utbildningen är kurslitteratur, arbetskläder och dylikt. I övrigt är utbildningen kostnadsfri.

Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och ett diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.