Restaurang & livsmedel

Styckare/chark

Utbildningsort:  
Karlshamn  

Lägg grunden för himmelska rätter

Kötthantering är ett av de äldsta hantverken i människans historia och behovet av arbetskraft kommer alltid att finnas. I dagens yrke arbetar du inom livsmedelsindustrin med olika djurslag som ska slaktas och styckas.

På utbildningen får du grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om de arbetsuppgifter som utförs inom branschen för styck och chark. Du lär dig de mest smärtfria avlivningsmetoderna, hur du hanterar råvaran på bästa sätt, vass skärteknik och livsmedelskunskap. Du får också kunskap om djurens anatomi, köttkvalité och styckningsdetaljernas olika användningsområden. När du är färdigutbildad får du enkelt jobb som styckare/charkuteriarbetare. Utbildningen är en lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar av utbildningen är förlagd till ett företag.

Hur går utbildningen till?

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

TALENT TOOL
Med vårt talangverktyg hittar du både dina synliga och dolda talanger. Verktyget hjälper dig och din lärare att anpassa undervisningen utifrån ditt sätt att lära samt matcha dig mot eventuell APL-plats och kommande arbetsgivare.

KursPoäng
Orienteringskurs50
Hygien100
Livsmedels- och näringskunskap 1100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
Service och bemötande 1100
Styckning 1100
Styckning 2100
Charkuteri 1100
Charkuteri 2100
850 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Karlshamn  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux, Lärling
  • Utbildningsstart:

    4 september 2023

  • Utbildningslängd:
    42 veckor
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om CSN-bidrag och/eller lån.

Läs mer på www.csn.se där du även gör din ansökan. Kostnader som kan tillkomma för utbildningen är kurslitteratur, arbetskläder och dylikt. I övrigt är utbildningen kostnadsfri.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.