Vill du arbeta med mat och bli expert på kött? Är du social och gillar att hjälpa kunder? Då är detta den perfekta utbildningen för dig!
Som styckare/charkuterist spelar du en viktig roll i livsmedelsindustrin. Jobbet kräver både skicklighet och kreativitet; du ser till att kött hanteras på ett säkert sätt och att kunder alltid får hem råvaror av högsta kvalitet. Det är alltså ett jobb som kräver en duktig utövare – vilket innebär goda arbetsmöjligheter. Du kan till exempel jobba i matbutik, charkdisk eller på slakteri.
På Astar blir du expert på kött- och charkprodukter. Du lär du dig välja ut och hantera högkvalitativt kött samt förvandla det till något riktigt läckert. Snart lagar du olika charkprodukter som korv, skinka och salami med bravur.
Du kommer också att lära dig om matlagningstekniker och hur man skapar riktigt smakfulla rätter – en stor fördel om du vill utveckla din karriär inom matlagning.
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd praktik.
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa
En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.
TALENT TOOL
Med vårt talangverktyg hittar du både dina synliga och dolda talanger. Verktyget hjälper dig och din lärare att anpassa undervisningen utifrån ditt sätt att lära samt matcha dig mot eventuell APL-plats och kommande arbetsgivare.
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.
Orienteringskurs | 50 | |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |
Styckning 1 | STCSTY01 | 100 |
Styckning 2 | STCSTY02 | 100 |
Charkuteri 1 | CHACHA01 | 100 |
Charkuteri 2 | CHACHA02 | 100 |