VVS & Fastighet

Sprinklermontör

Utbildningsort:  
Malmö  

Tycker du om att arbeta med kroppen? Vill du kunna resa i jobbet och ha en varierande vardag? Då är Sprinklermontör ett yrke att satsa på!

Som sprinklermontör blir du en viktig och central roll i att skydda människor och egendomar från bränder i olika typer av verksamheter och industrier, distributionscenter, anläggningar, sjukhus och andra offentliga miljöer. Med kunskaper inom bland annat VVS – installation, material och metoder kommer du under utbildningen att utveckla färdigheter till att installera, felsöka, reparera och underhålla sprinklerrör – och system, brandskyddssystem samt system för skumblandning.

Attraktiv på arbetsmarknaden!

I en värld som ständigt söker sätt att förbättra säkerheten, kommer Sprinklermontörer att fortsätta spela en avgörande roll. Med den ökande medvetenheten om brandsäkerhet och striktare regleringar, det allt med viktigare samarbetet mellan VVS montörer, elektriker och byggnadsarbetare förväntas efterfrågan på Sprinklermontörer att fortsätta växa.

Med anledning för att det idag finns väldigt få utbildade inom detta område kommer konkurrensen vara mycket liten och det är lätt att snabbt klättra i lön & ansvarsområden. Arbetsplatser finns över hela Sverige och många gånger långt utanför sprinklerföretagets kontor – detta innebär att B körkort med andra ord rekommenderas i yrket.

Innehåll

Utbildningen är totalt 100 dagar och har en 40 timmars vecka. Lektioner pågår mellan 08:00 – 16:30 måndag till fredag i skolans lokaler – vid APL går du efter arbetsplatsens arbetstider. Du inleder utbildningen med en test & kartläggning och fortsätter sedan med en branschorientering för att lära känna yrket innan du läser resterande kurser.

Moduler
Orienteringskurs
Test och kartläggning
Verktygs – och materialhantering
Entreprenadteknik
Sprinklerteknik 1
Sprinklerteknik 2
APL
Examensarbete

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Malmö  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Arbetsmarknadsutbildning
  • Utbildningsstart:

    Start sker i samråd med Arbetsförmedlingen.

  • Utbildningslängd:
    36 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.