Astar Solna Centrum VVS & Fastighet

Fastighetsskötare påbyggnad

Komvux

Som fastighetsskötare är du ansvarig för en fastighets inomhus- och utomhusmiljö. I vardagen tar du emot och hanterar felanmälningar, klipper gräs och skottar snö samt utför enklare reparationsarbeten såsom att byta lysrör och fixa läckande vattenkranar.

På inriktningen lär du dig de praktiska kunskaperna som krävs av en fastighetsskötare. Eftersom arbetsuppgifterna är mångsidiga är även utbildningen det. Du lär dig om allt från vatten- och avloppssystem till skötsel och underhåll av yttre områden som trädgårdar, lekplatser och parkeringsplatser. Arbetet innehåller mycket kontakt med andra människor, vilket kräver goda kunskaper i kommunikation och service. Detta får du så klart också öva på utbildningen.

Så här går det till

OBS: För en komplett utbildning och diplom i utbildningen behöver du läsa denna utbildning i två delar – Fastighet BAS (40 veckor) och sedan Påbyggnad. Antal veckor hittar du mer information om vid respektive påbyggnad.

Klassrum: Undervisning sker 2,5 dagar i veckan i skolans lokaler i Solna Centrum. Arbetsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Skolan hjälper till med att hitta APL plats men man får hitta en praktikplats på egen hand också.

Distans: Obligatorisk närvaro i skolans lokaler vid provtillfällen cirka 1 gång i månaden samt vid praktiska moment. Handledning av lärare erbjuds och en individuell studieplan kommer skapas efter dina behov. Arbetsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Skolan hjälper till med att hitta APL plats men man får hitta en praktikplats på egen hand också.

Vem kan söka

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som är eller ska fylla 20 år.

Du som är nyanländ behöver ha läst klart SFI samt grundläggande svenska som andraspråk – eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Obs: för att kunna söka till denna utbildning behöver du ha genomfört basutbildningen Fastighet Bas.

Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.

Poängplan

Kurs Poäng
Sanitetsteknik 1VVISAN01100
FastighetskommunikationFAFFAT0100
Yttre miljö – anläggningarYTTYTT0100
Yttre miljö – maskiner och verktygYTTYTR0100
Växtkunskap - fastighetsskötselVÄXVÄK0100
500 poäng

Orter

För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför. Gå till ansökan

Nästa start

Visa tilfällen

Har du frågor?

eller mejla oss: