Restaurang & livsmedel

Servitör

Utbildningsort:  
Solna - Tomteboda  
För dig som älskar att jobba med människor och tycker om mat och dryck

Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, social och vill jobba med människor. Du vill ha ett varierande arbete med kundkontakter och högt tempo. Du är intresserad av mat och dryck. Med fokus på att bli en nyckelspelare i matsalen får du kunskap i att på ett professionellt sätt kommunicera med gästerna och jobba för att ge en så bra upplevelse som möjligt. I utbildningen lär du dig att kunna utforma menyer, kombinera mat och dryck på bästa möjliga sätt, att duka upp och servera mat enligt konstens alla regler samt får möjligheten att skapa en trevlig stämning för gästerna.

Det här kan du jobba med: Efter utbildningen kommer du att vara redo att arbeta inom restaurangbranschens alla områden. Du kan till exempel jobba på en kvarterskrog, gourmetrestaurang, hotell eller kryssningsfartyg. Du kan söka säsongsjobb på skidanläggningar eller skärgårdskrogar. Utbildningen ger en bred kunskap och är en säker väg till jobb.

Hur går utbildningen till?

Klassrum:Lektioner hålls ca 2 dagar i veckan i början av utbildningen, efter tio till tjugo veckor startar praktiken.

Lärling: 1 dag i veckan är du i skolan, 4 dagar är du ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Som lärling börjar du med en orienteringskurs på 2 veckor för att lära känna yrket och få med dig viktiga verktyg ut på lärlingsplatsen

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma, då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

Våra digitala verktyg

Google for Education

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Via plattformen får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

Talent Tool

Detta är ett I kartläggningsverktyget där du kan fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

KURSNAMNPOÄNG
Orienteringskurs50
Drycker & ansvarsfull alkoholservering100
Servering 1100
Branschkunskap inom Restaurang och livsmedel100
Matlagning 1100
Mat och dryck i kombination100
Hygien100
Livsmedel- och näringskunskap 1100
Arrangemang100
Service och bemötande100
Servering 2200
Matsalshantverk 100
Drycker100
Service och bemötande 2100
TOTALT1450

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Solna - Tomteboda  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux, Lärling
 • Utbildningsstart:

  8 Januari 2024 – ansökan stänger den 12 november

  18 mars 2024 – ansökan stänger den 21 januari

 • Utbildningslängd:
  ca 70 veckor
Ekonomisk kompensation

Som elev hos oss kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag och lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se.

Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.