Restaurang & livsmedel

Servering

Utbildningsort:  
Karlshamn  

För dig som älskar att jobba med människor och service!

Som servitör/servitris är du en nyckelspelare på restauranger, barer och caféer. I yrket uppträder du elegant och kommunicerar med gästerna för att ge en så bra upplevelse som möjligt. Under utbildningen utvecklar du dina kunskaper i servering. Du får också lära dig att utforma menyer, kombinera mat och dryck på bästa sätt, samt att bemöta gäster och skapa en trevlig stämning. Jobbet är för dig som är kreativ, noggrann och tycker om den sociala biten. Efter utbildningen har du goda arbetsmöjligheter då efterfrågan på personal inom branschen är hög.

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig yrket som servitör/servitris och kypare genom praktiskt arbete. Under utbildningen lär du dig att bemöta gäster på ett serviceinriktat sätt för att kunna skapa och upprätthålla en trevlig atmosfär. Du utvecklar dina kunskaper i olika serveringsmetoder, bärteknik och matsalshantverk. Du får även lära dig att utforma menyer samt hur du kombinerar mat och dryck på bästa sätt. Utbildningen kombinerar dryck- och serveringskunskap vilket breddar din erfarenhet och gör dig med eftertraktad på arbetsmarknaden.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen kommer att vara förlagd på dagtid mellan kl. 08:30 – 15:30. APL är förlagd tre dagar i veckan och utgör ca 40% av utbildningen. Under praktiken kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver senare kvällar eller tidigare morgnar, det kan även förekomma helger.

TALENT TOOL
Med vårt talangverktyg hittar du både dina synliga och dolda talanger. Verktyget hjälper dig och din lärare att anpassa undervisningen utifrån ditt sätt att lära samt matcha dig mot eventuell APL-plats och kommande arbetsgivare.

KursPoäng
Orienteringskurs50
Frukost- och bufféservering100
Hygien100
Servering 1100
Servering 2100
Arrangemang100
Service och bemötande100
750 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Karlshamn  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum
  • Utbildningsstart:

    21 augusti 2023

  • Utbildningslängd:
    ca 37 veckor
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om CSN-bidrag och/eller lån.

Läs mer på www.csn.se där du även gör din ansökan. Kostnader som kan tillkomma för utbildningen är kurslitteratur, arbetskläder och dylikt. I övrigt är utbildningen kostnadsfri.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.