Restaurang & livsmedel

Servering och bar

Utbildningsort:  

Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, social och vill jobba med människor. Du vill ha ett varierande arbete med kundkontakter och högt tempo. Du är intresserad av mat och dryck. Du studerar utifrån en individuell studieplan. Teori varvas med praktiska moment under utbildningen. Du kommer vara ute på praktik (så kallat arbetsplatsförlagt lärande) under utbildningen. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att visa arbetsgivaren dina kunskaper.

Efter utbildningen inom servering och bar kan du söka jobb inom olika områden till exempel på en kvarterskrog, gourmetrestaurang, hotell eller kryssningsfartyg. Du kan också söka säsongsjobb på skidanläggningar eller skärgårdskrogar. Utbildningen ger en bred kunskap och är en säker väg till jobb. En orienteringskurs i yrkessvenska kan ingå.

UtbildningskodInnehållPoäng
KursKurskodPoäng
HygienkunskapHYGHYG0100
Service och bemötande 1 SEVSEV01100
Drycker och ansvarsfull alkoholserveringDRYDRC0100
Servering 1 SERSER01100
Servering 2SERSER02100
DryckerDRYDRY0100
BarteknikDRYBAT0100

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux, Lärling
  • Utbildningsstart:

    Löpande intag varje månad.

  • Utbildningslängd:
    Individuellt
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.