Är du social, gillar att jobba med människor och har en förkärlek för mat? Vill du ha ett yrke med högt tempo och stora jobbmöjligheter? Då borde du gå Astars utbildning inom servering!
Människor kommer alltid vilja gå på restaurang, vilket betyder att det alltid kommer att finnas jobb för servitörer.
Mat i all ära, men god service är minst lika viktigt under ett restaurangbesök. Som servitör har du möjlighet att bidra till att skapa en unik upplevelse för gästerna. Du har även flexibla arbetstider som kan anpassas efter dina behov och önskemål, vilket gör att du kan ha en bra balans mellan arbetsliv och fritid.
Förutom olika serveringsmetoder, bärteknik och världens mat lär du dig bland annat utforma menyer, hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt samt kundbemötande.
Utbildningen kombinerar dryckes- och serveringskunskap, vilket ger dig breda kompetenser och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Dessutom kan en servitörutbildning leda till flera andra karriärmöjligheter inom restaurangbranschen, exempelvis sommelier eller restaurangchef.
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Utbildningen kommer att vara förlagd på dagtid mellan kl. 08:30 – 15:30. APL är förlagd tre dagar i veckan och utgör ca 40% av utbildningen. Under praktiken kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver senare kvällar eller tidigare morgnar, det kan även förekomma helger.
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.
Orienteringskurs | 50 | |
Frukost- och bufféservering | SERFRU0 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Servering 1 | SERSER01 | 100 |
Servering 2 | SERSER02 | 100 |
Arrangemang | SERARR0 | 100 |
Service och bemötande | SEVSEV01 | 100 |