Restaurang & livsmedel

Restaurangkock

Utbildningsort:  
Solna   Stockholm  

– Bemästra varma och kalla rätter med stjärnkvalitet

Du är restaurangens hjärta och får visa din passion för matlagning varje dag på jobbet. Du lär dig kockyrket genom praktiskt arbete och stora delar av utbildningen är på en restaurangverksamhet. Under utbildningen lär du dig allt om varma och kalla rätter, tillagning och uppläggning samt servering och service. Förutom det svenska köket har vi även influerad matlagning från Frankrike, Tyskland, Asien och Mellanöstern. Restaurangkock är ett internationellt yrke och du hittar jobb överallt i världen eftersom köksspråket är lika vart du än kommer. På utbildningen kan du via Erasmusprogrammet få möjlighet till praktik utomlands. Kreativitet, samarbetsförmåga och kvicka händer värderas högt inom branschen.
”Astars utbildning är en snabb väg in i arbetslivet och du knyter kontakter omgående.” – Christoffer Dahlén, 23 år.

Hur går utbildningen till?

G-SUITE


För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi G-SUITE, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Läs mer här: G-SUITE.

Talangverktyget DET
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.
Individuellt anpassade studier
Lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Du har även möjlighet att gå ut på APL under din utbildning. Du är ute minst 70% av hela utbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.
UtbildningskodInnehållPoäng
KGYORI11C Orienteringskurs för lärling 50
HYGHYG0 Hygien100
MALMAL01Matlagning 1100
MALMAL02Matlagning 2200
DRYDRC0Drycker och ansvarsfull alkoholhantering100
LIVLIV01Livsmedels- och Näringskunskap 1100
SERSER01Servering 1100
MALMAL03Matlagning 3200
MALMAL04Matlagning 4200
Totalt1150 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Solna   Stockholm  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Lärling
 • Utbildningsstart:

  Starter 2020:
  Januari, mars, augusti, oktober

 • Utbildningslängd:
  50 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.