Bygg

Plattsättare

Utbildningen riktar sig till dig som är noggrann och tycker om att skapa med händerna. En plattsättare arbetar med att klä golv och innerväggar med kakel, klinker och mosaik bland annat. Det kan handla om allt ifrån mindre badrum till stora simhallar vid nybyggnation eller renovering. Det underarbete som måste göras är en viktig del i jobbet. Utbildningen är på 60 veckor på heltid och en del av utbildningen går på distans men stora delar görs ute på en arbetsplats som APL, arbetsplatsförlagt lärande, på hemorten.

Utbildningen ges av Astar på uppdrag av Lapplands lärcentra. Du kan behöva åka till Luleå för att lära dig vissa praktiska moment hos utbildningsanordnaren och du står då själv för resa och boende. Du betalar även kostnader för skyddskläder och eventuell enklare utrustning själv. Efter utbildningstiden söker du anställning som lärling på ett branschföretag för att samla ihop timmar för att få ut ett yrkesbevis.

Utbildningsorter: Gällivare, Kiruna och Pajala

Utbildningsstart: 13 september 2021

Sista ansökningsdag: 15 maj 2021

Studiemedelsberättigad: Ja

Förkunskapskrav: För att klara utbildningen bör du ha avslutat grundskolan eller ha motsvarande kunskaper. B-körkort är en fördel.

För att få en tryggare grund att stå på kunskapsmässigt kan du börja din utbildning med följande kurser (ej obligatoriskt):

Bygg och anläggning 1, 200 p

Bygg och anläggning 2, 200 p

Husbyggnadsprocessen200 p
Husbyggnad 1100 p
Husbyggnad 2200 p
Husbyggnad 3 ombyggnad200 p
Specialyrken 1100 p
Specialyrken 2200 p

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Gällivare   Kiruna   Pajala  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux
  • Utbildningsstart:

    13 september 2021

  • Utbildningslängd:
    -
Ekonomisk kompensation

Som elev kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag & lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se. Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.