IT

Nätverkstekniker

Utbildningsort:  
Skellefteå  

Som nätverkstekniker lär du dig installation och underhåll av både hård- och mjukvara inom olika typer av IT-nätverk. På utbildningen får du till exempel arbeta i olika program, reparera datorer, agera tech support, bygga upp servrar och till slut administrera ett helt nätverk. Du ser helt enkelt till att allt fungerar och det bästa är att du får se det du byggt med dina händer komma till liv.

Yrket passar dig som har ett datorintresse och även tycker om att arbeta praktiskt – är du redo att ta steget till att hjälpa tusentals människor och företag med framtidens IT användning? Välkommen till en spännande bransch med mycket goda framtidsutsikter.

Upplägg

Utbildningen pågår de första två veckorna måndag – fredag och består av lärarledda lektioner på plats i Skellefteå. Efter det sker utbildningen genom lektioner via fjärruppkoppling 1-2 dagar per vecka och övrig tid APL, arbetsplatsförlagt lärande på företag.

det är de två första veckorna som är på plats i Skellefteå . sen är utbildningen via fjärr 1-2 dagar per vecka och övrig tid APL

APL platser för den här utbildningen finns på orterna Kalix, Skellefteå, Boden, Lycksele, Luleå och Umeå. Ange i din ansökan på vilken ort du vill göra din APL. Det kan du i skriva in i fältet ”Övriga anteckningar” i ansökningsformuläret.

De lärarledda lektionerna på plats sker i Astars lokaler på Plåtvägen 9A i Skellefteå.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen startar då din ansökan har inkommit till VUX Skellefteå. En antagningsprocess beräknas pågå upp till tre veckor. Antagningsbesked får du via telefonsamtal eller e-post. Det är viktigt att du uppger korrekt e-postadress och telefonnummer i din ansökan.

Urval av de sökande sker utifrån:

• Angivna behörighetskrav

• Gällande lagstiftning

KurskodInnehållPoäng
KGYORI11COrienteringskurs, introduktion50
DAODAT01aDatorteknik 1a100
DAODIG0Digital kommunikationsteknik100
NAIADM0Administration av nätverks- och serverutrustning100
NAINAE0Nätverkssäkerhet100
NAINAK0Nätverksteknologier100
NAINAR0Nätverksteknik100
NAINAV0Nätverksadministration100
SUPSUP0Support och hemservice100
Totalt850 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Skellefteå  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    Umeå: 15 augusti, sista ansökningsdag 12 maj

  • Utbildningslängd:
    30 veckor
Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om CSN-bidrag och/eller lån. Läs mer på www.csn.se där du även gör din ansökan. Kostnader som kan tillkomma för utbildningen är kurslitteratur, arbetskläder och dylikt. I övrigt är utbildningen kostnadsfri.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.