Astar Solna Centrum IT

Nätverkstekniker

Komvux

Gillar du att lösa problem, jobba med ny teknik och vill vara en del av samhällets utveckling? Önskar du ett jobb med spännande arbetsdagar? Då är nätverkstekniker rätt yrke för dig!

Varför bli nätverkstekniker?

Eftersom behovet av nätverkstekniker är oerhört stort har du väldigt goda chanser att få ett stabilt och välbetalt jobb. Du behövs inom flera olika branscher, till exempel finans, sjukvård eller data och IT. Du har dessutom möjlighet att bli specialist inom det som intresserar dig mest, till exempel säkerhet, datacenter eller molntjänster.Tekniken utvecklas hela tiden, så du har alltid spännande saker att lära dig och nya lösningar att hitta. Allt det här betyder helt enkelt att du får ett meningsfullt, viktigt och roligt jobb.

Det här lär du dig:

Hos oss får du bred kunskap inom hur man hanterar nätverk, säkerhet och brandväggar. Du får dessutom testa att lösa riktiga problem, och lära dig hur yrket fungerar i verkligheten genom en stor mängd arbetsförlagt lärande (APL).
Våra professionella lärare utmanar dig och stöttar dig till att bli en riktigt vass tekniker. Efter utbildningen kommer du därför känna dig redo att kliva in i vilket projekt som helst.

Det här får du på Astar:

– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.

Så här går det till

Klassrum: Undervisning sker 2,5 dagar i veckan i skolans lokaler i Solna Centrum. Arbetsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Skolan hjälper till med att hitta APL plats men man får hitta en praktikplats på egen hand också.

Distans: Obligatorisk närvaro i skolans lokaler vid provtillfällen cirka 1 gång i månaden. Handledning av lärare erbjuds och en individuell studieplan kommer skapas efter dina behov. Arbetsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Skolan hjälper till med att hitta APL plats men man får hitta en praktikplats på egen hand också.

Lärling: Undervisning 1 dag i veckan på plats i skolans lokaler och 4 dagar i veckan är du ute på en praktikplats (APL) under hela utbildningen. Skolan hjälper till med att hitta APL plats men man får hitta en praktikplats på egen hand också.

OBS: För att kunna genomföra utbildningen behöver samtliga elever ha en egen Microsoft Windows dator med minst i5 eller Ryzen 5 processor med 4 kärnor och 8 Gigabyte internminne (helst 16GB) även 256GB SSD-disk rekommenderas. Chrome-book, Mac eller Ipad stödjs tyvärr inte av de program som vi arbetar med under utbildningen.

Vem kan söka

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som är eller ska fylla 20 år.

Du som är nyanländ behöver ha läst klart SFI samt grundläggande svenska som andraspråk – eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ekonomisk kompensation

Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.

Poängplan

Kurs Poäng
Datorteknik 1aDAODAT01a
Digital kommunikationsteknikDAODIG0
Administration av nätverks- och serverutrustningNÄVADM0
NätverkssäkerhetNÄVNÄE0
NätverksteknologierNÄVNÄK0
NätverksteknikNÄVNÄR0
NätverksadministrationNÄVNÄV0
Support och hemserviceSUPSUP0
***Orienteringskurs, introduktionKGYORI11C
*** När du studerar som Lärling läggs denna kurs till. Totalpoäng, lärling: 850 poäng
0 poäng

Orter

För att ansöka behöver du ange den kommun du är folkbokförd i. Sök på tillgängliga orter för denna utbildning här ovanför. Gå till ansökan

Nästa start

Visa tilfällen

Har du frågor?

eller mejla oss: