Handel & administration

Marknadsassistent

Som marknadsassistent arbetar du på ett kreativt sätt för att hitta nya vägar att nå ut till kunder via marknadsföring. Utbildningen till marknadsassistent passar dig som är bra på att skriva och har sinne för färg och form.  Du får till exempel arbeta med produktion av reklam, utställningar och informationsmaterial, många gånger tillsammans med reklambyråer eller andra företag. För att lyckas ger vi dig de grundläggande kunskaper du behöver om kommunikation i tryckta och sociala medier.

Som marknadsassistent får du sköta den administrativa hanteringen kring olika marknadsprojekt.  Du får även arbeta med företagets kundregister, uppföljning och statistik. Marknadsassistenten har många kontakter med människor både i och utanför företaget.

En marknadsassistent arbetar på alla typer av företag inom näringslivet, samt inom kommun, landsting och ideella organisationer.

Hur går utbildningen till?

Teori varvas med praktiska övningar. I utbildningen är det obligatorisk praktik inom branschen. Kurspaketet kan du studera både i klassrum och på distans beroende på vilken kommun du tillhör. Alla kommuner har dessvärre inte avtal för distansformen så hör av dig till oss så kan vi se efter om just du kan läsa på distans. Praktik gäller även för dig som väljer att läsa utbildningen på distans.

G-SUITE
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi G-SUITE, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Läs mer här: G-SUITE.

UtbildningskodInnehållPoäng
FÖRFÖR01Företagsekonomi 1100
INFINF01 Information och kommunikation 1 100
FÖRMAD0 Marknadsföring100
INFINF02Information och kommunikation 2100
AFFAFÄ00SAffärskommunikation100
INFINE0Intern och extern kommunikation100
Totalt600 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Medborgarplatsen   Stockholm  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Distans, Klassrum, Komvux
 • Utbildningsstart:

  Starter 2020:
  Januari, mars, augusti, oktober

 • Utbildningslängd:
  ca 30 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN) När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.