VVS & Fastighet

Målare

Utbildningsort:  
Malmö  

Är du en kreativ person som gillar att få resultat direkt? Vill du kombinera ett yrke som kombinerar ett arbete i team och att jobba självständigt? Då är Målare ett yrke att satsa på! 

Som målare kommer du in i slutskeendet av ett nybygge eller renovering för att sätta det sista detaljerna, du blir med andra ord en viktig spelare kopplat till kundens önskade resultat och förstärker rummets eller byggnadens atmosfär och sinnesstämning. Med kunskaper kring ytor, teknik, verktyg och material, färgval och skyddsåtgärder får du färdigheter till att jobba inom en rad olika områden inklusive tak, vägg, fordonssprutning och dekorativmålning.

Attraktiv på arbetsmarknaden!

Som målare har du en stor variation av arbetsuppgifter och arbetsplatser vilket ger dig som utbildad målare en bredd som blir intressant för arbetsgivaren.

Människor kommer alltid att påverkas av sin omgivning vilket sätter stora krav på att det finns målare som kan möta upp den sinnesstämning som kunden önskar med rätt nyans och färg. Yrket innebär också att du får möjlighet att jobba nära bland annat inredare, arkitekter, ingenjörer, kulturarbetare och konservatorer vilket sätter krav på dig som målare, krav som du har lättare att möta upp när du är utbildad och förstår hur yttre faktorer kan påverka eller hur ytor får lång livslängd.

Du kommer att jobba mycket utanför jobbet vilket också innebär att B körkort rekommenderas i yrket.

Innehåll

Utbildningen är totalt 225 dagar och har en 40 timmars vecka. Lektioner pågår mellan 08:00 – 16:30 måndag till fredag i skolans lokaler – vid APL går du efter arbetsplatsens arbetstider. Du inleder utbildningen med en test & kartläggning och fortsätter sedan med en branschorientering för att lära känna yrket innan du läser resterande kurser.

Moduler
Orienteringskurs
Test & Kartläggning
Måleriprocessen
Måleri 1
Måleri 2
Måleri 3
Måleri 4
Arbetsplatsförlagt lärande

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Malmö  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Arbetsmarknadsutbildning
  • Utbildningsstart:

    Starter sker i samråd med Arbetsförmedlingen.

  • Utbildningslängd:
    Kursen är 40 veckor lång.
Ekonomisk kompensation

Du ansöker om aktivitetsstöd, utvecklings-ersättning eller etableringsersättning via Arbetsförmedlingen.

Diplom

När du har läst klart hos Astar får du ett utbildningsintyg som bevis på dina yrkeskunskaper. Utbildningsintyget har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.