Handel & administration

Logistikassistent

Utbildningsort:  
Helsingborg  

Det här är en spännande och bred utbildning inom kontroll och styrning av transport och lager. Ditt uppdrag är att vara så kostnadseffektiv som möjligt och dessutom tänka på miljön när du planerar, organiserar och utför vanliga arbetsuppgifter inom inköps och logistikområdet. Dessutom får du kunskap om internationell handel, ekonomiska kalkyler och logistiska metoder och modeller. Utbildningen passar framför allt dig med ordningsintresse och en vilja att optimera tillsammans med en känsla för ekonomi.

Efter din tid på ASTAR har du goda möjligheter till jobb som exempelvis speditör, trafikplanerare, på ett stort centrallager eller i hamnen.

Hur går utbildningen till?

Talangverktyget DET 
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som
passar dig.

Individuellt anpassade studier
Utifrån dina behov och förmågor anpassar vi utbildningen så att du kan uppnå dina mål. Var det länge sedan du studerade eller är i behov av stöd har ASTAR en skicklig specialpedagog som kan hjälpa till.

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial. Google for Education

UtbildningskodInnehållPoäng
ORK Orienteringskurs 50
FÖSSEV0Servicekunskap100
HANAFR0 Affärsutveckling och ledarskap100
INFINF01 Information och kommunikation 1100
INKINK01Inköp 1100
INKLOG01Logistik 1100
INKLOG02Logistik 2100
INKTRP0 Transport och spedition100
FÖRFÖR01Företagsekonomi 1100
Totalt850 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Helsingborg  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux, Praktik
 • Utbildningsstart:

  Kursstarter 2018:

  29 januari
  26 februari

 • Utbildningslängd:
  Ca 34 veckor, vi lägger upp en studieplan som passar just dig.
Ekonomisk kompensation

Utbildningen på Astar är kostnadsfri och när du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.