Restaurang & livsmedel
Livsmedelsarbetare med inriktning chark och styck
Lägg grunden för himmelska rätter
Kötthantering är ett av de äldsta hantverken i människans historia och behovet av arbetskraft kommer alltid att finnas. I dagens yrke arbetar du inom livsmedelsindustrin med olika djurslag som ska slaktas och styckas.
På utbildningen får du grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om de arbetsuppgifter som utförs inom branschen för styck och chark. Du lär dig de mest smärtfria avlivningsmetoderna, hur du hanterar råvaran på bästa sätt, vass skärteknik och livsmedelskunskap. Du får också kunskap om djurens anatomi, köttkvalité och styckningsdetaljernas olika användningsområden. När du är färdigutbildad får du enkelt jobb som styckare/charkuteriarbetare. Utbildningen är en lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar av utbildningen är förlagd till ett företag.
Hur går utbildningen till?
En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.
Styckare | ||
Kurskod | Innehåll | Poäng |
HYGHYG0 | Hygien | 100 |
KVARRL | Komvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet | 100 |
LIVLIV01 | Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
MÅTBRC0 | Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
SEVSEV01 | Service och bemötande 1 | 100 |
STCSTY00S | Styckning – specialisering | 100 |
STCSTY01 | Styckning 1 | 100 |
STCSTY02 | Styckning 2 | 100 |
STCSTY03 | Styckning 3 | 200 |
STCSTY04 | Styckning 4 | 100 |
Totalt | 1100 | |
Charkuteriarbetare | ||
Kurskod | Innehåll | Poäng |
CHACHA00S | Charkuteri – specialisering | 100 |
CHACHA01 | Charkuteri 1 | 100 |
CHACHA02 | Charkuteri 2 | 100 |
CHACHA03 | Charkuteri 3 | 200 |
CHACHA04 | Charkuteri 4 | 100 |
HYGHYG0 | Hygien | 100 |
KVARRL | Komvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet | 100 |
LIVLIV01 | Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
MÅTBRC0 | Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
SEVSEV01 | Service och bemötande 1 | 100 |
Totalt | 1100 |

Vi hjälper dig!
Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.
Kontakta:
Fakta om utbildningen
- Utbildningstyp:
Komvux, Lärling
- Utbildningsstart:
2024-01-02
Ansökan öppnar: 2023-10-06
Ansökan stänger: 2023-11-09
2024-03-18
Ansökan öppnar: 2023-12-22
Ansökan stänger: 2024-01-25
2024-08-05
Ansökan öppnar: 2024-05-10
Ansökan stänger: 2024-06-13
2024-10-21
Ansökan öppnar: 2024-07-26
Ansökan stänger: 2024-08-29
- Utbildningslängd:
ca 55 veckor
Komvux, Lärling
2024-01-02
Ansökan öppnar: 2023-10-06
Ansökan stänger: 2023-11-09
2024-03-18
Ansökan öppnar: 2023-12-22
Ansökan stänger: 2024-01-25
2024-08-05
Ansökan öppnar: 2024-05-10
Ansökan stänger: 2024-06-13
2024-10-21
Ansökan öppnar: 2024-07-26
Ansökan stänger: 2024-08-29
ca 55 veckor
Ekonomisk kompensation
När du går hos oss kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.
En egen stjärna
Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.
Astar ger dig
· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.
Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.