Restaurang & livsmedel

Livsmedelsarbetare med inriktning chark och styck

Utbildningsort:  
Västerås  

Lägg grunden för himmelska rätter

Kötthantering är ett av de äldsta hantverken i människans historia och behovet av arbetskraft kommer alltid att finnas. I dagens yrke arbetar du inom livsmedelsindustrin med olika djurslag som ska slaktas och styckas.

På utbildningen får du grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om de arbetsuppgifter som utförs inom branschen för styck och chark. Du lär dig de mest smärtfria avlivningsmetoderna, hur du hanterar råvaran på bästa sätt, vass skärteknik och livsmedelskunskap. Du får också kunskap om djurens anatomi, köttkvalité och styckningsdetaljernas olika användningsområden. När du är färdigutbildad får du enkelt jobb som styckare/charkuteriarbetare. Utbildningen är en lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar av utbildningen är förlagd till ett företag.

Hur går utbildningen till?

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

Styckare
KurskodInnehållPoäng
HYGHYG0Hygien100
KVARRLKomvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet100
LIVLIV01Livsmedels- och näringskunskap 1100
MÅTBRC0Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
SEVSEV01Service och bemötande 1100
STCSTY00SStyckning – specialisering100
STCSTY01Styckning 1100
STCSTY02Styckning 2100
STCSTY03Styckning 3 200
STCSTY04Styckning 4100
Totalt1100
Charkuteriarbetare
KurskodInnehållPoäng
CHACHA00SCharkuteri – specialisering100
CHACHA01Charkuteri 1100
CHACHA02Charkuteri 2100
CHACHA03Charkuteri 3200
CHACHA04Charkuteri 4100
HYGHYG0Hygien100
KVARRLKomvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet100
LIVLIV01Livsmedels- och näringskunskap 1100
MÅTBRC0Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
SEVSEV01Service och bemötande 1100
Totalt1100

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Västerås  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux, Lärling
  • Utbildningsstart:

    2024-01-02
    Ansökan öppnar: 2023-10-06
    Ansökan stänger: 2023-11-09

    2024-03-18
    Ansökan öppnar: 2023-12-22
    Ansökan stänger: 2024-01-25

    2024-08-05
    Ansökan öppnar: 2024-05-10
    Ansökan stänger: 2024-06-13

    2024-10-21
    Ansökan öppnar: 2024-07-26
    Ansökan stänger: 2024-08-29

  • Utbildningslängd:
    ca 55 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.