Brinner du för mat? Gillar du att möta nya människor? Vill du lära dig allt om fisk, kött, grönsaker och frukt? Då är det här utbildningen för dig!
Under utbildningen blir du specialist på hantering och tillagning av kött, fisk och andra färskvaror. Detta gör att du efter examen kan arbeta som exempelvis delikatessansvarig eller med färskvaror i en butik. Din expertis inom kvalitetsråvaror och kundservice gör dig till en värdefull resurs i branschen.
Med en examen i ”Chark, kött och fisk i butik” får du möjlighet att arbeta med något du älskar i en bransch där kunniga medarbetare alltid efterfrågas.
I utbildningen får du teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som är viktiga för yrkesrollen som charkuterist inom charkindustrin, eller som delikatessbiträde i delikatessbutiker, lunchrestauranger, livsmedelsbutik och storkök. Du lär dig hur du ska hantera de dagliga uppgifterna som ingår i yrket. Du lär dig även att presentera, förbereda och tillreda olika råvaror ex. ost, fisk eller ost. Tillsammans med kunskaper inom näringslära, djurets anatomi, prissättning samt vilka lagar och regler som finns inom delikatessavdelningen, får du möjlighet att utveckla förmågor inom försäljning med en känsla för smak och mat.
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Lärling: 1 dag i veckan är du i skolan, 3 till 4 dagar är du ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare
Du kan ansöka om lån eller bidrag hos CSN, ansökan görs via CSN:s hemsida Centrala studiestödsnämnden – CSN.
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Orienteringskurs, kursintroduktion | KGYORI11C | 50 |
Livsmedels och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Mat och Butik Specialisering | MAOMAT00S | 100 |
Mat och Butik 1 | MAOMAT01 | 100 |
Mat och Butik 2 | MAOMAT02 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |