Restaurang & livsmedel

Kökschef/Köksmästare - distans

Utbildningsort:  
Stockholm  

Vi måste tyvärr meddela att omgången med start i höst 2018 kommer att ställas in på grund av för så sökande. Vi kommer istället att öppna upp för ansökan i februari 2019 med ny utbildningsstart augusti 2019.

 

Om utbildningen

Arbetar du redan inom restaurangbranschen? Vill du vidareutveckla dina kunskaper inom ledarskap och ekonomi för att kunna ta ökat ansvar eller ta nästa steg i din karriär?  Då är den här distansutbildningen något för dig!

Utbildningen vänder sig framförallt till dig som i dag arbetar inom restaurang som t.ex. kock eller hovmästare. Utbildningen är teoretisk och vi förutsätter att du har goda kunskaper om matlagning. Du kommer att få grundläggande kunskaper inom ledarskap och ekonomi med fokus på den verklighet som finns inom en restaurangrörelse. Som blivande chef måste du både kunna motivera och leda dina anställda och driva och utveckla en lönsam restaurangverksamhet. Dessutom krävs också förståelse för kundernas behov och önskemål och insikt i vad ett professionellt värdskap innebär.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen sker på halvfart vilket ger dig möjlighet att kombinera studier och arbete. En stor del av dina studier kan du genomföra oavsett var du bor eftersom utbildningen genomförs via vår lärplattform där du har kontinuerlig kontakt med lärare och övriga deltagare i utbildningen.  Gemensamma möten kommer att ske i Stockholm under ett antal gånger i form av t.ex. föreläsningar, grupparbeten, studiebesök och redovisningar av genomförda projektarbeten. Våra föreläsare och lärare har alla en djup förankring i branschen.

Under två perioder kommer du att ha praktik (LIA – Lärande i arbetet) där dina studier är förlagda till en arbetsplats. Där får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken samt få en helhetssyn på verksamhetens alla olika delar. Det ger dig också en möjlighet att knyta nya kontakter.

 

Kontaktperson

Jenny Andersson, jenny.andersson@astar.se, 072-141 93 75

Restaurangmanagement30 Yhp
Arbetsrätt inom restaurangbranschen15 Yhp
Arbetsmiljö och säkerhet inom restaurangbranschen 10 Yhp
Livsmedelssäkerhet 10 Yhp
LIA 1 25 Yhp
Restaurangekonomi 30 Yhp
LIA 2 25 Yhp
Måltiden som helhetsupplevelse 30 Yhp
Service och marknadsföring10 Yhp
Examensarbete 15 Yhp15 Yhp
Totalt200 Yhp

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Stockholm  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Deltid, Distans, Yrkeshögskoleutbildning
 • Utbildningsstart:

  27 augusti 2018
  Distans med obligatoriska träffar i Stockholm

 • Utbildningslängd:
  80 veckor – 200 YH-poäng
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.