Restaurang & livsmedel

Kock

Utbildningsort:  
Växjö  

Tycker du om att laga mat?

Då kanske du är redo börja din bana inom restaurang- och storköksbranschen.Du bör vara serviceinriktad och tycka om att jobba med lite av varje. Delar av utbildningen är arbetsplatsförlagd på restauranger och storhushåll. Du studerar utifrån en individuell studieplan. Du måste vara beredd på att smaka på allt som tillagas, det ingår. Grundutbildning inom restaurang: Här får du grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att få ett arbete som restaurang-/köksbiträde inom restaurang, storkök, ”snabbmatsrestauranger”, kaféer och butik.

Du lär dig att utföra arbetsuppgifter inom beredning och tillredning samt service, kassaarbete och servering. Rikttid för heltidsstudier är cirka 16 veckor. Påbyggnad kock med inriktning restaurang och/eller storhushåll: Fördjupade kunskaper och färdigheter som krävs för att få ett arbete som kock inom restaurang, storkök, butik. Du får arbeta med matlagning i en stimulerande miljö som bygger på samverkan och lagarbete. I utbildningen ingår såväl praktiska som teoretiska moment, där de praktiska dominerar. Rikttid för heltidsstudier för påbyggnaden är cirka 44 veckor

UtbildningskodInnehållPoäng
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel MÅTBRC0100
HygienHYGHYG0100
Livsmedels och näringskunskapLIVLIV01100
Service och bemötande SEVSEV01100
Matlagning 1MALMAL01100
Matlagning 2MALMAL02200
Matlagning 3 MALMAL03200
Matlagning 4MALMAL04200
SpecialkosterMALSPE0100
Mat och dryck i kombination MACMAT0100

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Växjö  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    Löpande varje månad.

  • Utbildningslängd:
    Individuellt
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.