VVS & Fastighet

Isoleringsmontör

Utbildningsort:  
Malmö  

Är du en människa som sätter andra människor först? Har du god fysik, är serviceinriktad, självständig samt organiserad som människa? Anser du dig vara en hantverkare men vill inte jobba inom byggbranschen? Då är Isolerings montör ett yrke att satsa på!

Som isolerings montör samverkar du med andra på ett bygge för att motverka buller samt skydda mot brand och olyckor för de som sedan ska utnyttja utrymmet. Målet är att du ska kunna möta kundens behov oavsett om du jobbar med isolering av VVS, ventilation eller plåtslageri och därför lägger vi stort fokus på hur du såväl planerar ditt arbete som är kreativ.

Attraktiv på arbetsmarknaden!

Idag lever vi i en värld som har ett stort fokus på att leva bekvämt och hållbart, samtidigt är den sociala och ekonomiska biten lika viktig vilket idag ställer höga krav på att utrymmena vi vistas i. Som utbildad isolerings montör får du kvalifikationerna du behöver för att tänka hela vägen.

Med anledningen för den höga kvalitén som ställs för de olika delarna finns det idag inte många utbildade inom detta område vilket gör att du som utbildad isolerings montör blir unik.

Eftersom arbetsplatserna varierar och du behöver åka till arbetsplatsen med material rekommenderas det att du har B körkort.

Innehåll

Utbildningen är XX dagar och har en 40 timmars vecka. Lektioner pågår på heltid mellan 08:00 – 16:30 måndag till fredag i skolans lokaler – vid APL går du efter arbetsplatsens arbetstider. Du inleder utbildningen med en test & kartläggning och fortsätter sedan med en branschorientering för att lära känna yrket innan du läser resterande kurser.

Orienteringskurs
Test och kartläggning
Verktygs- och materialhantering
Systemuppbyggnad
Elkraftteknik
Värmelära
Entreprenadteknik
Sanitetsteknik 1
Värmeteknik 1
Injusteringsteknik
Sanitetsteknik 2
VVS teknik
Värmeteknik 2
VVS gassvetsningsrör
Sprinklerteknik 1
Sprinklerteknik 2
APL
Examensarbete

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Malmö  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Arbetsmarknadsutbildning
  • Utbildningsstart:
  • Utbildningslängd:
    37 veckor
Ekonomisk kompensation

Du kan få ekonomiskt stöd under tiden du går en arbetsmarknadsutbildning. Prata med oss om vad som gäller för dig.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.