Bygg

Golvläggare

Utbildningen riktar sig till dig som är noggrann och tycker om att se resultat av ditt arbete. Som golvläggare kommer man ofta in i ett bygges slutskede eller jobbar med renovering och det kan innebära mycket kundkontakter. Du arbetar med att lägga golv av olika material som trä, plast och textil och klär väggar och golv i våtrum med vattentätt material. Utbildningen är på 55 veckor på heltid och en del av utbildningen går på distans. Stora delar av utbildningstiden görs som APL, arbetsplatsförlagt lärande, på hemorten.

Utbildningen ges av Astar på uppdrag av Lapplands lärcentra. Du kan behöva åka till Luleå för att lära dig vissa praktiska moment hos utbildningsanordnaren och du står då själv för resa och boende. Du betalar även kostnader för skyddskläder och eventuell enklare utrustning själv. Efter utbildningstiden söker du anställning som lärling på ett branschföretag för att samla ihop timmar för att få ut ett yrkesbevis.

Utbildningsorter: Gällivare, Kiruna och Pajala

Utbildningsstart: 13 september 2021

Sista ansökningsdag: 15 maj 2021

Studiemedelsberättigad: Ja

Förkunskapskrav: För att klara utbildningen bör du ha avslutat grundskolan eller ha motsvarande kunskaper. B-körkort är en fördel.

För att få en tryggare grund att stå på kunskapsmässigt kan du börja din utbildning med följande kurser (ej obligatoriskt):

Bygg och anläggning 1, 200 p

Bygg och anläggning 2, 200 p

Husbyggnadsprocessen200 p
Husbyggnad 1100 p
Husbyggnad 2200 p
Husbyggnad 3 ombyggnad200 p
Golvläggning 1100 p
Golvläggning 2 våtrum100 p
Golvläggning 3 trä och laminat200 p

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Gällivare   Kiruna   Pajala  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux
  • Utbildningsstart:

    13 september 2021

  • Utbildningslängd:
    -
Ekonomisk kompensation

Som elev kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag & lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se. Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.