Hotell & Turism

Gästvärd

Bli gästernas lokala expert på plats

Är du en människokännare? Gillar du att engagera dig för andra? Då är den här utbildningen för dig!

Utbildningen ger dig kunskaper i att sätta gästen i fokus och kunna förse denna med information från start till mål. Du lär dig möta och överträffa gästers alla förväntningar samt blir expert på din ort. Efter utbildningen kan du leda guidade turer i området och ha svar på de viktiga frågorna: exempelvis vart man går för den mest kulinariska middagen.

Är du en person som gillar att upptäcka platser och ser resan som målet? Kan du ta egna initiativ och vill ha en vardag som handlar om att röra sig över hela arbetsplatsen? Då är det här första steget in i besöksnäringens varierande värld. Välkommen in!

Så här studerar du:

Kursen är på heltid, obligatoriskt slutprov genomförs i slutet på varje kurs då du behöver komma in till skolan i övrigt är utbildningen på distans, information om slutprovsdatum får du vid kursstart. Slutprovet sker på plats i Skellefteå eller i Umeå, närhetsprincipen tillämpas. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL som infaller i slutet av utbildningen, datum för APL delges vid kurstart. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

KURSKODKURSNAMNPOÄNG
RECLOG0Logi100
SEVSEV01Service och bemötande 1100
AKTBEO0Besöksnäringen100
SERFRU0Frukost och Bufféservering100
VAIVAI01Våningsservice 1100
TOTALT:500
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Distans
 • Utbildningsstart:

  15 augusti

  17 oktober

 • Utbildningslängd:
  25 veckor
Ekonomisk kompensation

Som elev hos oss kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag och lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se.

Tänk på att bidragsdelen varierar från person till person.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen och betygen hjälper dig med högre studier!

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.