El & Energi

Elektriker

Utbildningsort:  
Norrköping  

Under utbildningen lär du dig att installera elektrisk utrustning, men också att arbeta med styrsystem och fastighetsautomation. Elektriker är ett yrke för dig som gillar variation och att hitta lösningar. Kurserna ger dig teknisk kompetens inom exempelvis kraft, belysning, larm och övervakningssystem.

Installationselektriker ger en bred yrkesutbildning för dig som är teknikintresserad och vill arbeta inom data- eller elbranschen. Inriktningen ger dig de teoretiska och praktiska grundkunskaperna som krävs för att du ska kunna få arbete som installationselektriker. Utbildningen är cirka 75 veckor. Utbildningstiden är mycket individuell. Vid starten gör du och läraren upp en studieplan utifrån dina förkunskaper och studietakt. Utbildningstiden innehåller Arbetsförlagt lärande. Kostnad: Vuxenutbildningen är kostnadsfri men kostnader för kurslitteratur, LearnWare 2500 kr, kostnader för arbetskläder i samband med arbetsplatslärande kan tillkomma. Dina studier underlättas om du har tillgång till egen dator och uppkoppling till internet.

OBS: För att bli en certifierad elektriker och erhålla ett ECY-certifikat krävs en lärlingsperiod på 1600 timmar efter avslutad utbildning och ett godkänt branschprov som görs innan utbildningens avslut. Lärlingstid görs hos företaget som anställd. Utöver själva elutbildningen behövs också godkända betyg i svenska 1, engelska 5 och matematik 1 på gymnasienivå. Dessa kan läsas parallellt med elutbildningen. B-körkort är en fördel vid arbete efter utbildningen.

Kontaktperson El: peter.hallgren@astar.se

KURSKODKURSNAMNPOÄNG
DAODAT01aDatorteknik 1a100
ENEENE01Energiteknik 1 100
MEKMEK01Mekatronik 1 100
ELRELK0Elektromekanik 100
ELRELF0Elkraftteknik100
INSKOM01Kommunikationsnät 1100
ELLPRAOPraktisk ellära100
FÖSSEV0Servicekunskap100
INSELI0Elinstallationer200
LARLAM0Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem100
INSELS0Elmotorstyrning100
INSBES0Belysningsteknik100
BelysningsteknikFastighetsautomation 1100
KVAREEKomvuxarbete EE100
TOTALT:1500 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Norrköping  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    9 januari 2023

  • Utbildningslängd:
    Utbildningen är ca 75 veckor lång.
Ekonomisk kompensation

Som elev hos oss kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag och lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se.

Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.