El & Energi

Elektriker

Utbildningsort:  
Norrköping  

Under utbildningen lär du dig att installera elektrisk utrustning, men också att arbeta med styrsystem och fastighetsautomation. Elektriker är ett yrke för dig som gillar variation och att hitta lösningar. Kurserna ger dig teknisk kompetens inom exempelvis belysning, larm och övervakningssystem.

Installationselektriker ger en bred yrkesutbildning för dig som är teknikintresserad och vill arbeta inom data- eller elbranschen. Inriktningen ger dig de teoretiska och praktiska grundkunskaperna som krävs för att du ska kunna få arbete som installationselektriker. Utbildningen är cirka 50 veckor. Utbildningstiden är mycket individuell. Vid starten gör du och läraren upp en studieplan utifrån dina förkunskaper och studietakt. Utbildningstiden innehåller Arbetsförlagt lärande. Kostnad: Vuxenutbildningen är kostnadsfri men kostnader för kurslitteratur och arbetskläder tillkommer ca 2500 kr. Dina studier underlättas om du har tillgång till egen dator och uppkoppling till internet.

OBS: För att bli en behörig elektriker och kunna ansökan om ett ECY certifikat krävs en lärlingsperiod på 1600 timmar efter avslutat utbildning. Detta hjälper inte skolan till med, det sköter du själv. B-körkort är en fördel vid arbete efter utbildningen.

KURSKODKURSNAMNPOÄNG
DAODAT01aDatorteknik 1a100
ENEENE01Energiteknik 1 100
MEKMEK01Mekatronik 1 100
ELRELK0Elektromekanik 100
TOTALT:400 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Norrköping  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    9 januari 2023

  • Utbildningslängd:
    Utbildningen är ca 50 veckor lång.
Ekonomisk kompensation

Som elev hos oss kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag och lån eller enbart bidrag – läs mer på www.csn.se.

Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.