Restaurang & livsmedel
Bagare och Konditor, klassrum
Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer
Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.
Det här kan du jobba med: Bagare och konditorer kan arbeta på större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger eller på mindre bagerier och konditorier som har egen servering. Bagerier och konditorier finns över hela landet.
Hur går utbildningen till?
Teori varvas med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Första hälften av utbildningen sker på skolan, två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Därefter går du ut på praktik resten av utbildningen, fem dagar i veckan.
OBS! Under praktiken kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.
Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.
Utbildningskod | Innehåll | Poäng |
BAGBAG01 | Bageri 1 | 100 |
HYGHYG0 | Hygien | 100 |
BAGKON01 | Konditori 1 | 100 |
LIVLIV01 | Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
SEVSEV01 | Service och bemötande 1 | 100 |
BAGBAG02 | Bageri 2 | 200 |
BAGCHO0 | Choklad och konfektyr | 100 |
BAGKON02 | Konditori 2 | 200 |
BAGBAG03 | Bageri 3 | 100 |
BAGKON03 | Konditori 3 | 100 |
MÅTBRC0 | Branschkunskap inom Restaurang och livsmedel | 100 |
BAGKON04 | Konditori 4 eller Bageri 4 | 100 |
TOTALT | 1400 | |

Vi hjälper dig!
Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.
Kontakta:
Fakta om utbildningen
- Utbildningstyp:
Klassrum, Komvux
- Utbildningsstart:
2022-11-28
Ansökningsperiod: 1 september – 15 oktober 2022
- Utbildningslängd:
ca 70 veckor
Klassrum, Komvux
2022-11-28
Ansökningsperiod: 1 september – 15 oktober 2022
ca 70 veckor
Ekonomisk kompensation
När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.
Diplom
När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.
En egen stjärna
Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.
Astar ger dig
· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.
Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.