Restaurang & livsmedel

Bagare och Konditor, lärling

Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

Det här kan du jobba med: Bagare och konditorer kan arbeta på större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger eller på mindre bagerier och konditorier som har egen servering. Bagerier och konditorier finns över hela landet.

Hur går utbildningen till?

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

UtbildningskodInnehållPoäng
KGYORI11COrienteringskurs för lärling50
HYGHYG0Hygien100
BAGBAG01 Bageri 1 100
BAGBAG02 Bageri 2200
BAGBAG03Bageri 3 100
BAGKON01Konditori 1 100
BAGKON02 Konditori 2200
BAGKON03Konditori 3100
BAGCHO0Choklad och Konfektyr100
LIVLIV01Livsmedels- och näringskunskap100
MÅTBRC0Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
SEVSEV01Service och Bemötande100
BAGKON04Konditori 4 eller Bageri 4100
TOTALT1450

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Solna - Tomteboda   Stockholm  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Komvux, Lärling
  • Utbildningsstart:

    Januari, mars, augusti och oktober

  • Utbildningslängd:
    ca 60 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN)
När du går hos oss på Astar kan du söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.