Restaurang & livsmedel

Bagare och Konditor

Utbildningsort:  
Solna - Tomteboda  
Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer.

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta bland annat på bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

Det här kan du jobba med: Bagare och konditorer kan arbeta på större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger, eller på mindre bagerier och konditorier som har egen servering. Bagerier och konditorier finns över hela landet.

OBS! Arbetet kräver att du är flexibel för att obekväma tider på arbetsplatsen kan förekomma då yrket kräver tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Hur går utbildningen till?

Klassrum: Lektioner hålls ca 2 dagar i veckan i början av utbildningen, efter tio till tjugo veckor startar praktiken.

Lärling: 1 dag i veckan är du i skolan, 4 dagar är du ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Som lärling börjar du med en orienteringskurs på 2 veckor för att lära känna yrket och få med dig viktiga verktyg ut på lärlingsplatsen

OBS! Under praktik/lärlingsperiod kommer obekväma tider förekomma då yrket kräver tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Våra digitala verktyg

Google for Education

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Via plattformen får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

Talent Tool

Detta är ett I kartläggningsverktyget där du kan fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

KursPoäng
Orienteringskurs för lärling50
Hygien100
Bageri 1 100
Bageri 2200
Bageri 3 100
Konditori 1 100
Konditori 2200
Konditori 3100
Choklad och Konfektyr100
Livsmedels- och näringskunskap100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
Service och Bemötande100
Konditori 4 eller Bageri 4100
Totalt1450

OBS! Vid webbansökan kommer det stå att både bageri och konditor 4 ingår, dessa kurser behöver du välja mellan och kan inte läsa båda under samma utbildning.

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Solna - Tomteboda  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux, Lärling
  • Utbildningsstart:

    Start & ansökan 

    Start: Oktober 2024
    Ansök innan 18 augusti 2024

    Start: Januari 2025
    Ansökan öppnar November 2024 

    Start: Mars 2025
    Ansökan öppnar Januari 2025 

    Start: Augusti 2025
    Ansökan öppnar Juni 2025 

    Start: Oktober 2025
    Ansökan öppnar 2025 

  • Utbildningslängd:
    Cirka 70 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN).
När du går hos oss på Astar kan du söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.