Restaurang & livsmedel
Bagare och konditor
Bageri- och konditoribranschen bara växer och växer, vilket innebär att efterfrågan på kreativ och kunnig personal ökar.
Det här är en utbildning för dig som är praktisk ut i fingertopparna och vill lära dig yrket på plats – på ett bageri eller konditori – och som gillar att skapa kreativa och goda bakverk.
Under utbildningen får du lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker inom bageri- och konditorikonsten.
Det arbetsplatsförlagda lärandet ger dig ett försprång in i branschen och möjlighet att knyta kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
”Mina handledare är mycket pedagogiska och tillåter mig att göra fel samtidigt som de förklarar varför, och det gör att jag lär mig snabbt. Jag rekommenderar varmt utbildningen till alla med ett bakintresse. Allt är roligt på praktiken! Varje morgon vaknar jag och ser fram emot att gå dit.”
– Asha Toppo, 29 år, Bageri och konditori.
Hur går utbildningen till?
För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du gör även praktik på en arbetsplats – upp till 50% av studietiden – och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.
Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Via plattformen får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education
Utbildningskod | Innehåll | Poäng |
KGYORI1 | Orienteringskurs | 50 |
HYGHYG0 | Hygien | 100 |
LIVLIV01 | Livsmedel- o näringsksp 1 | 100 |
BAGBAG01 | Bageri 1 | 100 |
BAGBAG012 | Bageri 2 | 200 |
BAGKON01 | Konditori 1 | 100 |
BAGKON02 | Konditori 2 | 200 |
BAGKON03 | Konditori 3 | 100 |
SEVSEV01 | Service och bemötande 1 | 100 |
Totalt | 1 050 poäng | |
Påbyggnadspaket | ||
BAGCHO0 | Choklad och konfektyr | 100 |
BAGBAG03 | Bageri 3 | 100 |
BAGKON04 | Konditori 4 | 100 |
BAGBAG04 | Bageri 4 | 100 |
BAGBAG00S | Bageri - specialisering | 100 |
BAGKON00S | Konditori-specialisering | 100 |

Vi hjälper dig!
Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.
Kontakta:
Fakta om utbildningen
- Utbildningstyp:
Klassrum, Komvux, Lärling
- Utbildningsstart:
Kursstart: 2023-01-09
Ansökan öppen: 2022-10-14 till 2022-11-17
Kursstart: 2023-03-20
Ansökan öppen: 2023-01-13 till 2023-02-23
Kursstart: 2023-08-14
Ansökan öppen: 2023-04-21 till 2023-06-01
Kursstart: 2023-10-23
Ansökan öppen: 2023-08-18 till 2023-09-21
- Utbildningslängd:
42 veckor
Klassrum, Komvux, Lärling
Kursstart: 2023-01-09
Ansökan öppen: 2022-10-14 till 2022-11-17
Kursstart: 2023-03-20
Ansökan öppen: 2023-01-13 till 2023-02-23
Kursstart: 2023-08-14
Ansökan öppen: 2023-04-21 till 2023-06-01
Kursstart: 2023-10-23
Ansökan öppen: 2023-08-18 till 2023-09-21
42 veckor
Ekonomisk kompensation
När du går hos oss kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.
Diplom
När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.
En egen stjärna
Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.
Astar ger dig
· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.
Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.