Barn & Fritid

Aktivitetsledare Fritidshem

Bli en förebild för barn och ungdomar

Vill du jobba med barn och unga? Har du en känsla för att skapa aktiviteter som stimulerar lärande och växande? Då är aktivitetsledare rätt yrke för dig!

Under utbildningen förbereds du för att kunna möta barn och unga som är i olika skeenden i livet med olika behov. Med kunskap inom såväl idrott, pedagogik och kommunikation såväl tal som med kroppen och hur barn och unga utvecklas kommer du att få de rätta förutsättningarna till att planera och organisera aktiviteter som främjar kreativa, samarbetsförmågan och självförtroendet hos de barn och unga du har hand om.

Vill du också bli en förebild och arbeta för att rusta unga och barn inför framtiden hjälper denna utbildning dig att på kort tid komma ut i arbetslivet.

Så här studerar du:

Kursen är på heltid och det ingår praktiska moment i flertal kurser i utbildningen vilket kräver din närvaro på skolan, datum för praktiska moment för kursen delges i början av varje kurs, Dessa sker på plats i Skelefteå eller i Umeå närhetsprincipen tillämpas. I övrigt hålls utbildningen på distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

KURSKODKURSNAMNPOÄNG
PEDBAS0Barns lärande och växande 100
FRTFRD0Fritids- och Idrottskunskap100
PEGPEA0Pedagogiskt arbete 200
PEDPEG0Pedagogiskt ledarskap100
TOTALT:500
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Distans
 • Utbildningsstart:

  15 augusti

  17 oktober

 • Utbildningslängd:
  25 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.