Försäljning och service

Administratör

Som administratör har du koll på läget och är spindeln i nätet. Därför kommer du att assistera ditt blivande företag med en rad olika uppgifter, till exempel schemalägga inför möten, sammanställa material och hålla ordning på dokument. Samtidigt är du företagets ansikte utåt och besvarar mejl samt telefon på ett professionellt sätt.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta i ett administrativt yrke, som kontorist eller som assistent. Administratörer återfinns på små och stora arbetsplatser, inom både offentlig och privat sektor och i nästan alla branscher. Under utbildningen får du viktig kunskap inom administration och ekonomi – områden som ingår i en administratörs arbete.

Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, gärna tar egna initiativ och kan multitaska. I rollen som administratör har du många kontaktytor inom företaget vilket kräver en hög social kompetens och servicegrad. Du tycker att ekonomi är roligt och trivs med att arbeta på ett strukturerat sätt. Efter att du gått på Astar motsvarar du branschens efterfrågan på kvalificerade administratörer med en bred utbildning. Dina möjligheter till jobb är mycket goda då många administratörer kommer att gå i pension de närmsta åren.

”Jag lärde mig enormt mycket om mig själv samtidigt som jag fick den kunskap jag behövde för att kunna få jobb.” – Janette Englund, 38 år

Hur går utbildningen till?

Kursen är på heltid, obligatoriskt slutprov genomförs i slutet på varje kurs då du behöver komma in till skolan i övrigt är utbildningen på distans, information om slutprovsdatum får du vid kursstart. Slutprovet sker på plats i Skellefteå eller i Umeå, närhetsprincipen tillämpas. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

OBS! För en komplett utbildning och diplom i utbildningen behöver du läsa denna utbildning i två delar – Administration Bas (25 veckor) och sedan ett av Påbyggnadspaketen Ekonomi och Redovisning, HR, Inköp eller Marknadsföring (20 veckor vardera). Dessa är två separata ansökningar.

Innehåll BAS
KURSKODKURSNAMNPOÄNG
FÖRFÖR01 Företagsekonomi 1 100
INFINF01Information och kommunikation 1100
ADMADM01 Administration 1 100
AFFAFÄ00SAffärskommunikation100
ADMADM02 Administration 2 100
TOTALT500
Påbyggnadspaket:
Ekonomi & Redovisning*
FÖRRED01Redovisning 1100
FÖRFÖR02Företagsekonomi 2100
FÖRRED02Redovisning 2100
JURAFF0Affärsjuridik100
TOTALT400
HR*
ADMPER0Personaladministration100
INFINF02Information och kommunikation 2100
LEDLED0Ledarskap och organisation100
JURAFF0Affärsjuridik100
TOTALT400
Inköp*
INKINK01Inköp 1100
INKLOG01Logistik 1100
INKINK02Inköp 2100
HANHAN0Handel och hållbar utveckling100
TOTALT400
Marknadsföring*
HANPRA01Praktiskt marknadsföring 1100
INFINF02Information och kommunikation 2100
HANPRA02Praktiskt marknadsföring 2100
HANHAN0Handel och hållbar utveckling100
TOTALT400

* Du behöver ha minst betyget E i samtliga kurser på baspaketet för gå vidare till fördjupning

Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Distans
 • Utbildningsstart:

  15 augusti

  17 oktober

 • Utbildningslängd:
  25 + 20 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.