Umeåbornas aptit i Kärleksköket bidrog stort till Musikhjälpen

Musikhjälpen samlade in drygt 74 miljoner kronor. Hela Umeå slöt upp monumentalt bakom årets tema ”Barn är inte till salu” för att uppmärksamma barnsexhandeln i världen. Kärleksköket på Rådhustorget, med elever från Astars kock- och restaurangutbildning, bidrog med 121 000 kronor.

Mattältet på Rådhustorget, med över 300 medarbetare fördelade på personal, idrottsaktiva och elever från ThorenGruppen, blev bara en i raden av de totalt 587 000 (!) engagemang som genomfördes under decemberveckan.

Astars kocklärare Pär Vesterfors och Lovisa Stenlund tillsammans med sina elever lagade och serverade inte mindre än 5 600 portioner mat som såldes i det uppskattade Kärleksköket där intäkterna oavkortat gick till Musikhjälpen.

De olika maträtterna, temastyrda från världens alla hörn med bland annat klassiska svenska köttsoppan med klimp, blev ett uppskattat inslag på Rådhustorget i vinterkylan. Mexikansk och asiatisk gryta varvat med Gulaschsoppa, Lasagne, Hamburgare och fransk Bouillabaisse – med rekordnoteringen 1 000 kronor för en portion – avslutade en makalös matvecka.

– Eleverna har jobbat otroligt hårt under denna vecka och gjort mer än vad man kan förvänta sig av dem. Att de har engagerat sig så här mycket i arbetet och för att göra gott för andra är beundransvärt, konstaterar Pär Vesterfors och Lovisa Stenlund.