Studier i USA hägrar efter Astars utbildning

Ibrahim Khan läser Astars utbildning Nätverkstekniker och känner att han valt helt rätt. Utbildningen har gett honom ett nytt sätt att se på vardagen och han har redan stora planer för framtiden.

ibrahim

Endast 20 år gammal och redan på god väg att bli en nätverkstekniker. Ibrahim valde utbildningen efter att Stockholms stad rekommenderat den till honom och han är glad att de gjorde det.

– Det är en väldigt bra utbildning som ger dig möjligheten att specialisera dig inom nätverksteknik eller så kan du börja jobba direkt efter utbildningen. Den passade mig perfekt eftersom jag är intresserad av datorer och vill arbeta praktiskt med dem.

Ibrahim har fått lära sig väldigt mycket och har bland annat byggt ett eget nätverk, öppnat upp datorer, servrar, routrar och fått se hur det går till på en riktig datorverkstad. Men han har även fått skapa egna projekt och konfigurerat hubbar samt ändrat IP-adresser.

– Du lär dig om många områden inom nätverksteknik och det är bra eftersom det ger en god inblick, och det blir enklare att välja vad du vill specialisera dig inom.

En utvecklande utbildning

Ibrahim är ungefär i mitten av utbildningen och tycker att han redan har utvecklats mycket.

– Innan jag började utbildningen gillade jag inte att läsa och hade ingen studievana, men efter att jag börjat på Astar har det helt förändrats. Nu går det jättebra att studera och jag tror det har med intresset att göra.

Efter att han börjat lära sig mer och mer har han fått större förståelse för hur datateknik fungerar och det har öppnat upp hans ögon för hur vår värld är uppbyggd, vilket han tycker är en häftig del av utbildningen.

Praktik och studier utomlands

– Lärarna jag har är väldigt duktiga och hjälpsamma. De ger oss de resurser vi behöver och kan hjälpa dig att hitta praktik, vilket jag ska ha senare. Jag ser ljust på framtiden och tror på mina möjligheter till jobb, men efter utbildningen vill jag nog studera i USA och fördjupa mig i nätverk.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att välja samma utbildning?

– Att du behöver ha ett dataintresse eftersom det är en del teori som du behöver lära dig för att kunna utföra de praktiska momenten. Och att det är en fantastisk utbildning som ger dig möjligheten att börja jobba direkt med att till exempel upprätthålla nätverk på företag, eller att studera vidare.

Skulle du välja Astar igen?

– Ja, det skulle jag!