Studerade på Astar – nu tävlar John om att bli Årets Östgötakock

För 2,5 år sedan gick John Persson kockutbildningen på Astar i Mjölby, och det verkar onekligen ha gått bra för honom sedan dess. Den 17 oktober tävlar han om att få den ärorika titeln Årets Östgötakock under en streamad livesändning.

John Persson har de senaste åren arbetat som kock på restaurang Jord i det vackra trähuset Valla Berså. Jobbet fick han genom studierna på Astar.

John Persson ska tävla i Årets Östgötakock

– Att gå på Astar var väldigt kul! Via praktiken fick jag ett bra kontaktnät som gjorde att jag fick möjlighet att börja arbeta på restaurangen jag idag arbetar på, restaurang Jord. Där har jag varit sen jag slutade skolan och jag har därmed varit med ända sedan restaurangens start, berättar John.

Erfarenheterna från Astar och från jobbet på restaurang Jord tar John nu med sig in i sin första kocktävling. Den 17 oktober möter han tre andra kockar, när de under en livesändning gör upp om titeln Årets Östgötakock. I juryn sitter fem tungviktare inom matlagning och från Mjölbys kommun.

– Att tävla i Årets Östgötakock känns väldigt kul och extra roligt eftersom det är min första tävling. Självklart känns det nervöst men det kommer mest bli roligt och en givande erfarenhet, säger John, som längtar till dagen när det äntligen är dags att visa vad han går för.

– Det jag ser fram emot mest är att få börja laga det man har funderat och tränat på nu i några veckor, att det äntligen blir skarpt läge, avslutar han.

Stort lycka till John – Astar håller tummarna för dig!

Har du också drömmar om att bli kock? Då är kanske Astars restaurangutbildningar för dig!