Martina var utbränd – måleriutbildningen blev vägen framåt

Martina Lundberg från Luleå känner att hon har hittat rätt väg. Efter många olika arbeten, utbrändhet och en stor livsförändring stortrivs hon på Astars lärlingsutbildning inom måleri.
– Jag kände att det är det här jag vill göra, säger hon.

För ungefär fyra år sedan drabbades 34-åriga Martina Lundberg av utbrändhet. För resan tillbaka krävdes förändringar på både det personliga och yrkesmässiga planet. Nu går Martina Astars måleriutbildning i Luleå och känner sig väldigt nöjd.

Martina har tidigare arbetat inom en mängd olika yrkeskategorier, som handel- och service, skola och musik. Men en dag insåg hon att måleri var helt rätt val för henne.

– Jag har funderat på att bli målare innan men fullföljde aldrig mina planer. Nu är jag jättetacksam och glad att jag fått komma in på den här utbildningen som jag tycker är väldigt rolig, säger Martina som har stort hopp inför framtiden.

– Enligt vad jag har hört finns det en rejäl efterfrågan på måleri och under högsäsong finns det nästan alltid jobb.