Lappland nästa för Astar: ”Blir lite av ett pilotprojekt”

Lappland nästa! Astar har vunnit en upphandling och kommer att leverera utbildningar inom Bygg och Anläggning samt Restaurang till Lapplands Lärcentrum.
– Vi ser stor utvecklingspotential inom avtalet då upphandlaren söker kreativa lösningar med distans och fjärrinslag som Astar kan, vill och kommer att utveckla och leverera, säger Per Pettersson på Astar.

Lapplands Lärcentrum finns på fyra orter i Norrbotten; Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokk. Det handlar om stora landarealer i de fyra nordligaste kommunerna i Sverige.

Astar ska nu Bygg och Anläggning samt Restaurang till Lapplands Lärcentrum. Noterbart är ju att Astar redan har blomstrande utbildningar inom dessa kategorier i Norr- och Västerbotten.

Resultatområdeschef Per Pettersson tycker det känns extra kittlande med distans- och fjärrundervisningsinriktningen.

– Lappland har länge varit långt fram i utvecklingen kring distans- och fjärrundervisning då avstånden kräver detta. Det är något vi ser fram emot att vara en del av. Det kan ju vara kul att retas med oss sörlänningar men utvecklingen i det här avseendet finns faktiskt i norr och inte i Stockholm, säger Per.

Fredrik Eklund är enhetschef för Astars nordligaste orter och han gläds över uppdraget.

– Det blir kul att etablera sig på fler orter. Gällande bygg så har vi ju utbildningen vid kusten men det är ju inte här de största jobbmöjligheterna finns i Norrbotten utan det är ju i inlandet och Malmfälten, så detta blir ett jättebra komplement, säger Fredrik och fortsätter:

– Sedan blir det kul att få utveckla konceptet med fjärr- och distansundervisning inom bygg och restaurang, det blir faktiskt lite av ett pilotprojekt för Astar, säger han.

Avtalet med Lapplands Lärcentrum är på två år med möjlighet till förlängning, om behovet finns på arbetsmarknaden.