Konferensvärd/värdinna klassrum

Vad ska du ha läst innan för att få söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivå- test hos din hemkommun.

Hur går utbildningen till?

ELITS – den digitala lärplattformen
För att du ska lära dig på bästa sätt har vi lärplattformen ELITS, som du kan använda via datorn eller genom vår app. I ELITS finns alla dina kurser och det du behöver veta för att klara dem. Du får också studiehjälp i form av läroböcker, undervisningsfilmer, inspelade genomgångar och power- pointpresentationer samt nya uppgifter och övningar. Med ELITS kan du klara alla kurser på ditt vis.

Talangverktyget DET
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.
Individuellt anpassade studier:
Lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Du har även möjlighet att gå ut på APL vid slutet av din utbildning. Du är ute ca 50% av hela utbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.

De här kurserna läser du:

 

Kursnamn Poäng
Konferens och evenemang 100
Service och bemötande 1 100
Rums- och konferensbokning 100
Drycker och ansvarsfull alkoholhantering 100
Evenemang 100
Konferens 1 100
Konferens 2 100
Konferens 3 100
Totalt: 800

 

Hur länge pågår utbildningen?

Utbildningen är ca 35 veckor lång. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig.

Upplev oss på ett studiebesök!
Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler. Kontakta Francois Kaemmerle för att boka tid, eller om du har några frågor, på telefonnummer: 073-579 30 96 eller e-post: francois.kaemmerle@astar.se.

Här sitter vi!

Sturegatan 4
172 31 Sundbyberg

Du får studiebidrag (CSN)

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Så här söker du:

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen som du bor i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Vi har 4 starter per år: i januari, mars/april, augusti och oktober. För exakta datum för kursstarter och sök- perioder är du välkommen att vända dig till kommunen.

Diplom och betyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du har en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk, arbetsliv och vi hjälper dig att nå dina framtidsmål.

Astar ger dig:

• Det bästa bemötandet.
• En egen studieplan.
• En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.