Köksbiträde – ett jobbspår som leder till jobb

Köksbiträde i Malmö – där har du ett jobbspår som leder till jobb! Efter 26 veckors utbildning har samtliga examensdeltagare på Astars utbildning fått en anställning.

Astar har under våren arbetat med två Jobbspår inom Dua (Delegationen för unga och nyanlända till arbete) har i Malmö. En utbildning till serviceassistent och en till köksbiträde. Serviceassistenterna avslutade sin utbildning i slutet av maj och nu har även 14 deltagare gjort klart den 26 veckor långa kursen till köksbiträden.

Utbildningen har varit skräddarsydd med alltifrån integrerad yrkessvenska till företagsspecifik praktik, detta hos arbetsgivare som var med och intervjuade kursdeltagarna redan vid antagningsprocessen.

– Utbildningen har gått utmärkt. Deltagarna har kämpat sig igenom corona och tagit sig igenom utbildningen ändå. Eleverna har varit nöjda och tyckte till exempel att det var bra med integrerad yrkessvenska i utbildningen, säger Chris Christofi, restauranglärare hos Astar.

 Dua har funnits sedan 2014 och har sedan tre år tillbaka haft ökat fokus på nyanlända. Dua ska bidra till minskad ungdomsarbetslöshet och effektivisering av nyanländas etablering, detta via samarbeten mellan lokala företag, arbetsförmedlingen och Sveriges kommuner.