Information om Astars utbildningar

Uppdaterad fredag 29 maj, kl.14.21

Hur länge ska skolorna vara stängda? 

Svar: Fredagen den 29 maj meddelade regeringen att gymnasieskolorna får öppna upp för elever igen den 15 juni. Elever som behöver studera i sommar kommer att kunna göra det på plats. Restriktionen om folksamlingar på max 50 personer gäller fortfarande. Tanken är att såväl gymnasiet som komvux- och vuxenutbildningen till hösten ska återgå till ordinarie verksamhet. Komvux och vuxenutbildning kommer dock inte i dagsläget att kunna återgå lika snabbt till ordinarie verksamhet. Denna kan fortsatt behöva bedriva distansverksamhet om man inte lyckas hitta sätt att undervisa som begränsar smittspridningen.

Noterbart också att distansundervisning kan återinföras vid förvärrat smittspridningsläge.

——–
Uppdaterad tisdag 24 mars, kl.09.21

Alla vuxenutbildningar i landet rekommenderas (fr.o.m 18 mars) att bedriva distansundervisning. Det kan dock finnas lokala variationer i upplägget. Du som elev hos Astar ombeds kontakta din skola om hur detta påverkar just dina studier. 

Från och med onsdagen den 18 mars rekommenderas all vuxenutbildning i landet att bedrivas via distansundervisning. Detta för att begränsa smittspridningen av Coronaviruset.

Det är huvudmännen för Astars verksamheter – Arbetsförmedlingen och kommunerna – som fattar beslut i frågan.

Det kan dock förekomma lokala variationer i upplägget, så är du elev hos Astar ombeds du kontakta din skola/rektor för att få veta hur detta påverkar dina studier på din ort/utbildningsplats.

 

Läs mer: ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset